Φέτος το χωριό μας και γενικά το νησί μας είχαμε πολλές και ωφέλιμες βροχές. Ολες οι πηγές άνοιξαν και η θεριούκλα στην Βωλάδα άνοιξε αρκετές φορές. Ελπίζουμε οτι οι ελιές φέτος θα αποδώσουν που πάνε τρία χρόνια τώρα που η παραγωγή του λαδιού έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Την ημέρα του Ευαγγελισμού έγινε η θεία λειτουργία στην κεντρική μας Εκκλησία με αρκετό κόσμο, δεν λειτουργήθηκε το εξωκκλήσι της Ευαγγελίστριας το οποίο ανακαινίζεται εκ θεμελίων και βαδίζει προς αποπεράτωση. Γίνεται ένα ωραίο έργο στολίδι του χωριού μας.

Την Κυριακή των Βαϊων, η Εκκλησία πρόσφερε τραπέζι, σε όλους τους χωριανούς που παρεβρέθηκαν. Τον μπακαλιάρο δώρησε η κ. Μαριγούλα Χαλκιά εις μνήμη των γονέων της. Στη συνέχεια ο Πάτερ Επιφάνιος καυτηρίασε με τον λόγο του τις λανθασμένες μας παραδόσεις την αποχή των πενθισμένων απο την Εκκλησία, την σπατάλη που γίνεται με τα άφθονα γλυκά στα μνημόσυνα, ενώ οι ανάγκες είναι αλλού,οι αληθινές ανάγκες.

Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βολαδιωτών “Απόλλων” έκανε την ετήσια χοροεσπερίδα του η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία με ικανοποιητικές εισπράξεις. Η επιτυχία οφείλεται στην οργάνωση του συλλόγου, και στην δραστηριότητα όλου του συμβουλίου, με πρόεδρο τον κ. Πέτρο Η. Βαρδαούλη.

Γεννήσεις
Ο κ. και η κ. Νίκος και Ειρήνη Αλεξιάδη στο Σικάγο απέκτησαν ένα χαριτωμένο αγοράκι και το ονόμασαν Μηνά.Να ζήσει να το χαίρονται και να γίνει καλός Χριστιανός.

Αρραβώνες
Ο κ.Χρήστος Ιω. Ζαβόλας αρραβωνιάστηκε με την Καλλιόπη Ν. Λαμπρινού, στο New Jersey. Επίσης ο κ. Μηνάς Ι.Κούρουγλος αρραβωνιάστηκε στην Αμερική με την εκλεκτή της καρδιάς του. Καλά Στέφανα.

Γάμοι
Ο κ. Εμμανουήλ Ι. Οικονομίδης τέλεσε τους γάμους του με την δίδα Μαρία Χατζηγεωργίου. Στερεωμένοι και με απογόνους.

Σεισμός
Στις 16 Απριλίου γύρω στις 9 το βράδυ έγινε σεισμός 6,1 της κλίμακος ρίχτερ με επίκεντρο ανατολικά Κρήτης και Κάσου.

Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού
Στις 19 Απριλίου επισκέφθηκε το νησί μας το Ινστιτούτο Λαικού Πολιτισμού Καρπάθου, με επικεφαλής τον λαογράφο και συμπατριώτη μας κ. Μηνά Αλεξιάδη Καθηγητή. Εγινε ο δεύτερος κύκλος Μεταπτυχιακών μαθημάτων Λαογραφίας επιτοπίων ερευνών – επισκέψεων.Επισκέφθησαν και το χωριό μας στο Εκκλησιαστικό μας μέγαρο όπου υπήρξε συμμετοχή. Μετά το πέρας των ομιλίων η Εκκλησία μας, σε συνεργασία με τους δύο τοπικούς μας Συλλόγους, Αθλητικό και Πολιτιστικό πρόσφερε δείπνο, το οποίο με προθυμία ετοίμασε ο Πάτερ Επιφάνιος οπως συνηθίζει.Το καλό Βολαδιώτικο κρασί, και εν συνεχεία τα γλυκά και οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες που ακολούθησαν,άφησαν όλους κατενθουσιασμένους. Η φιλοξενία είναι το γνώρισμα της Βωλάδος και δεν παύει να επιβεβαώνεται σε κάθε περίπτωση.

Ειρήνη Η. Λυτού
6973 789455