Επίσκεψη πραγματοποίησε ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου Ν. Αιγαίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης στο νησί της Καρπάθου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού και εδικά για θέματα περιβάλλοντος και δημιουργίας αστικών χώρων πρασίνου και αναψυχής. Ο πρόεδρος του φυτωρίου με την σειρά του ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τους σκοπούς και τις δράσεις του φυτωρίου και δήλωσε την αμέριστη βοήθεια του μέσω του υπεύθυνου Γεωπόνου κ. Νίκου Ρένεση με τεχνικές συμβουλές αλλά και με φυτικό υλικό.

Από κοινού αποφασίστηκε Δενδροφύτευση- Αναδάσωση για τον μήνα Δεκέμβριο σε αστικό και περιαστικό χώρο του νησιού αλλά και σε δασικές περιοχές που πλήγησαν κατά το παρελθόν από πυρκαγιές ,με δενδρύλλια που θα παραχωρηθούν δωρεάν από το Περιφερειακό φυτώριο.

Στην δενδροφύτευση θα λάβουν μέρος εκτός από εθελοντικές ομάδες του νησιού και  μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για αυτό το λόγο η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί ημέρα Παρασκευή ώστε να μπορούν σύσσωμα τα σχολεία να βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα συμφωνήθηκε οι Γεωπόνοι της Περιφέρειας και του Δήμου κ. Μανώλης Κριτσιώτης και κ. Γιάννης Λαχανάς με πρωτοβουλία του Περιφερειακού φυτωρίου να προβούν σε ενημερώσεις για θέματα Περιβάλλοντος στα σχολεία της περιοχής.

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το θέμα ανέγερσης νέου Σφαγείου στην Κάρπαθο και του προβλήματος της εξεύρεσης χώρου .Πρόταση έγινε από τον Δήμαρχο Καρπάθου για την αναβάθμιση του υπάρχοντος με βοήθεια της Περιφέρειας και την περαιτέρω εκμετάλλευση του από τον Δήμο με την σύμφωνη γνώμη του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη.

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Μπαριανάκης

(Πηγή: Δελτίο Τύπου Περιφερειακό Φυτώριο Α.Ε.)