Την άμεση πλήρωση κενών θέσεων αγροτικών ιατρών σε νησιά και μικρούς ορεινούς δήμους της χώρας ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας τον ενημερώνει ότι έχουν φτάσει στην ΚΕΔΕ επιστολές δημάρχων από νησιά και μικρούς ορεινούς δήμους, με τελευταία αυτή του δημάρχου Αγκιστρίου, από τις οποίες προκύπτει η αδυναμία πλήρωσης των θέσεων των αγροτικών ιατρών.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να στερούνται παντελώς υπηρεσιών υγείας, μένοντας κυριολεκτικά στο “έλεος του Θεού” κάτοικοι και επισκέπτες, ιδιαίτερα στη θερινή περίοδο, που παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού.

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές και οι συνέπειες αντανακλώνται τόσο στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας όσο και στο επίπεδο της τοπικής οικονομίας», επισημαίνεται στην επιστολή.

Η ΚΕΔΕ ζητά από τον υπουργό Υγείας να προβεί «στις απαιτούμενες ρυθμίσεις και στη χορήγηση των κατάλληλων κινήτρων, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί σε έγγραφα που έχουν αποστείλει προς το υπουργείο, τόσο η ΚΕΔΕ όσο και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, με σκοπό την πλήρωση των κενών αυτών θέσεων με ιατρικό προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστεί, επιτέλους, ριζικά το σχετικό πρόβλημα».

 

Source: www.rodiaki.gr