Έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» στο Virginia Beach, διαδραματιζόταν μια συνηθισμένη σκηνή που όμως τελικά έγινε αφορμή για μια συγκινητική στιγμή και ένα σπουδαίο παράδειγμα.

Ένας άστεγος έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου Ζορμπάς τον είδαν και μια από αυτές έτρεξε πίσω του για να του προσφέρει φαγητό, αλλά εκείνος έδειξε αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά.

Η Ελένη Φωτιάδου, Καρπαθιά ομογενής και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό και να μην ξαναφέρει κανέναν σε αυτή τη θέση.

Δίπλα από τους κάδους τοποθέτησε μαι πινακίδα η οποία ενθαρρύνει όσους δεν έχουν να φάνε κάτι να μπουν στο μαγαζί της και να μην ψάχνουν στα σκουπίδια. «Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και ενημερώστε μας ότι θέλετε ένα γεύμα και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε. Είστε άνθρωποι και αξίζετε περισσότερα από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον “Ζορμπά”».

Η κίνηση της αυτή πήρε μεγάλη έκταση και τα αμερικανικά δίκτυα έσπευσαν να καλύψουν την πρωτοβουλία. Η ίδια συγκινημένη εξηγεί πως κάνεις δεν πρέπει να κοιμάται νηστικός στην εποχή μας και πως κάτι τέτοιο ανεπίτρεπτο. Η Ελλάδα είναι η χώρα της φιλοξενίας και μαθαίνουμε πως να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια.

Source: www.rodiaki.gr