ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗΣ: “Με απόλυτη επιτυχία έγινε η πρώτη ρομποτική παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή, επέμβαση Whipple, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry της Αγγλίας κατά την οποία είχα την τιμή να είμαι ο προσκαλεσμένος επιβλέπων και διδάσκων χειρουργός.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Το πρόγραμμα “Proctorship for Robotic Surgery” είναι θεσπισμένο από την κατασκευάστρια εταιρεία, “Intuitive Surgical”, των ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων “daVinci”, η οποία επιλέγει τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους χειρουργούς από όλο τον κόσμο να επιβλέπουν άλλους χειρουργούς στις πρώτες τους επεμβάσεις.

Ρομποτική επεμβάση καρκίνου παγκρέατος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Οι εκπαιδευτές καθηγητές χειρουργούν οι ίδιοι ή παρακολουθούν και επεμβαίνουν όταν πρέπει με στόχο την εκμάθηση από τους εκπαιδευόμενους της αεροδιαστημικής αυτής τεχνολογίας και την αποφυγή επιπλοκών.

Κανένα σοβαρό νοσοκομείο στο κόσμο δεν ξεκινά πρόγραμμα ρομποτικής χειρουργικής εάν δεν υπάρχει επιβλέπων χειρουργός ο οποίος επιλέγεται και από τους χειρουργούς που θα ξεκινήσουν την εφαρμογή του νέου τρόπου επεμβάσεων που θεωρείται και ο πιο ασφαλής ιδίως σε ογκολογικές επεμβάσεις.

Ρομποτική επέμβαση κατά του καρκίνου του παγκρέατος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Η προσωπική μου εμπειρία στις ρομποτικές επεμβάσεις καρκίνου παγκρέατος αλλά και όλου του πεπτικού συστήματος ήδη θεωρείται η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη και η μοναδική στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά της Intuitive Surgical. Τα αποτελέσματα δικά μας και διεθνή δικαιώνουν τον ενθουσιασμό με τον οποίο υποστηρίζω όλα αυτά τα χρόνια, 12 ήδη, την ρομποτική τεχνολογία για την ασφαλέστερη διεκπαιρέωση των σύνθετων λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με τους εκπαιδευόμενους χειρουργούς.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με τους εκπαιδευόμενους χειρουργούς.

Για το λόγο αυτό δημοσιοποιώ αυτή την μεγάλη επιτυχία γιατί θέλω οι φίλοι μου να γνωρίζουν κάποιες ιδιαίτερες επιστημονικές μου δραστηριότητες εκτός Ελλάδας”.