Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την «πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Αφορά κυρίως πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας και αντιστοιχεί, κατά προσέγγιση, σύμφωνα με σχετική μελέτη, σε τετρακόσιες έντεκα χιλιάδες (411.000) πολίτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δικαιούχοι – μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών, θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας.

Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, ενώ η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα 110 ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του.

Τέλος, τονίζεται πως οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων.

Στον Νομό Δωδεκάνησου το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων κατοίκους των περιοχών:

Ο Άγιος Ιωάννης Αφιάρτη, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Η Αρκάσα, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ο Διακόφτης, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Οι Κάλλενες, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ο Κάτω Λευκός, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ο Κήπος Αφιάρτη, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Το Λακκί, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ο Λευκός, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Το Μεσοχώριον,ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Η Μοίρα, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Οι Πυλές, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Οι Στες, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Το Σώκαστρο,ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Το Φοινίκι, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ο Χαρκιάς, ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Η Αυλώνα, ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Η Σαρία,ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Το Τρίστομο, ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Τα Αρμάθια, ΚΑΣΟΥ
Η Καροφύλλα, ΚΑΣΟΥ
Τα Κούρικα, τα ΚΑΣΟΥ
Λίτρα, η (νησίς), ΚΑΣΟΥ
Το Μακρονήσι, ΚΑΣΟΥ
Η Πλάτη, ΚΑΣΟΥ
Τα Ποντικονήσια, ΚΑΣΟΥ
Το Ποριονήσι, ΚΑΣΟΥ
Η Στρογγύλη. ΚΑΣΟΥ