Ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης παρευρεθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Κλιματική Κρίση και Βιωσιμότητα του Αμπελοοινικού Τομέα», μια  διοργάνωση του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η σημερινή  ημερίδα. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον Πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, Νίκο Μηλιαράκη, και στον Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιάννη Βογιατζή.

Το ελληνικό κρασί έχει κάνει άλματα σε ποιότητα, όπως ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας μέρα με τη μέρα, και η παραγωγή του έχει αποκτήσει μια περισσότερο «εξωστρεφή χροιά», ανεβαίνοντας διαρκώς επίπεδο.

Σημαντικός συντελεστής, της κάθε μας κίνησης, είναι πλέον η κλιματική αλλαγή που έχει μετατραπεί σε κλιματική κρίση, επηρεάζοντας τον αμπελοοινικό τομέα.

Στην ημερίδα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για νέες στρατηγικές και  νέες μεθόδους αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Αλλά και για τη βιώσιμη αμπελουργία που πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στον τόπο, τις κλιματικές συνθήκες και τους ανθρώπους της και παράλληλα να εξασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικού κρασιού.

Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα συμπεράσματα από τα παγκόσμια συνέδρια ‘Taste Climate Change’ για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον αμπελοοινικό τομέα. Όπως, και τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αντιλήψεις της Κρητικής αμπελοοινικής κοινότητας για την κλιματική αλλαγή».