Όπως κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία μας συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής (Κουκουβίστας) Φωκίδας, στην οποία συμμετείχε και ο εκ Κάσου, υπέρ πατρίδος πεσών συμπατριώτης μας, Μιχάλης Εμμ. Κουτλάκης.

Η ιδιαιτερότητα των φετινών εκδηλώσεων ήταν ότι συνέπεσε η συμπλήρωση 80 χρόνων από την αποφράδα εκείνη μέρα του Γενάρη του 44, με την συμπλήρωση 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου. Με αφορμή αυτή την σύμπτωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης προσέφερε στους εκπροσώπους των αρχών της Φωκίδας, αναμνηστικά νομίσματα και σειρές γραμματοσήμων, εκ μέρους του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Την οικογένεια του Μιχάλη Κουτλάκη, εκπροσώπησε η ανιψιά του κ. Σοφία Μαστοράκου, η οποία εκφώνησε μια εξαιρετική ομιλία με αναφορά τόσο στη θυσία των 33 φονευθέντων από τους Γερμανούς, στη μάχη που έδωσαν στις 5 Ιανουαρίου 1944, όσο και στα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου τον Ιούνιο του 1824.

Τις εκδηλώσεις οργάνωσε, ανήμερα της Αγίας Τριάδας, ο Δήμος Δελφών, μαζί με τους απανταχού φορείς, η φιλοξενία των οποίων υπήρξε υποδειγματική.

Σχετικά με τη ζωή και τη θυσία του Μιχάλη Κουτλάκη η γνωστή δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου έγραψε το εξαιρετικά επιτυχημένο βιβλίο «Κρυμμένο στο Αιγαίο» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το έτος 2011 στην Αθήνα.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας