Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | Σ.Π.Ε.Κ. υπό την αιγίδα του Stelios Philanthropic Foundation προκηρύσσει τον 12ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με θέμα “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου“. Έναρξη Διαγωνισμού 21/6/2024. Λήξη Διαγωνισμού 30/8/2024. Ελεύθερη και Δωρεάν Συμμετοχή. Πρώτο Βραβείο: έκδοση βιβλίου. Δεύτερο Βραβείο: έκδοση eBook. Τρίτο Βραβείο: έκδοση audiobook. Διαβάστε προσεχτικά τις συνοδευτικές οδηγίες και στείλτε το απαιτούμενο υλικό στο email: info@cultural-association.org

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνόφωνοι από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα – πανελλήνια δημοτική, ορθογραφημένα, επιμελημένα και δεν θα περιέχουν ανοίκειες ή υβριστικές εκφράσεις/ λέξεις ακρότητας, ρατσισμού, ναζισμού-φασισμού, εναντίον της ελευθερίας και δημοκρατίας.

Το έργο που υποβάλλεται θα είναι ενυπόγραφο, εμπνευσμένο από το θέμα του διαγωνισμού και αυστηρά α) ποίημα 12-20 γραμμών (90-150 λέξεων) ή β) πεζόμορφος στοχασμός σε κείμενο 16-23 γραμμών (250-370 λέξεων), με γραμματοσειρά Calibri ή Times New Roman, μέγεθος 12, με διάστημα γραμμών 1,0, αποθηκευμένα σε αρχείο word text. Θα συνοδεύεται στο ίδιο αρχείο word από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συμμετέχοντα (παράγραφος 70 λέξεων με ροή κειμένου: όνομα, επίθετο, ηλικία, καταγωγή, τόπος κατοικίας, σπουδές, εργασία, email επικοινωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας). Επίσης θα κατατεθεί μια ατομική φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας του γράφοντα σε ξεχωριστό αρχείο jpg.

Το έργο πρέπει να είναι ανέκδοτο και να έχει γραφτεί αποκλειστικά για τον 12ο Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και να μην έχει υποβληθεί σε άλλο Διαγωνισμό σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια και να μην έχει ενταχθεί σε άλλη Ανθολογία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μόνον ένα έργο και να είναι αυθεντικά δικό του.

Οι διαγωνιζόμενοι στέλνουν το ανωτέρω αναφερόμενο υλικό με το οποίο συμμετέχουν έως 30/8/2024, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cultural-association.org, υπόψη της Κριτικής Επιτροπής, με θέμα 12ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου“.

Η έγκριτη Κριτική Επιτροπή καθηγητών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και λογοτεχνών, βάσει κριτηρίων και ειδικού πλαισίου θα επιλέξει τα καλύτερα μεταξύ των έργων που θα κατατεθούν στον Διαγωνισμό. Τα ονόματά των μελών της Κριτικής Επιτροπής δεν ανακοινώνονται ώστε απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στην αμερόληπτη και αντικειμενική κρίση των πονημάτων.

Τον Οκτώβριο του 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | Σ.Π.Ε.Κ. υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Stelios Philanthropic Foundation ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο θέμα του διαγωνισμού “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου“. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν οι αριστεύσαντες και οι διακριθέντες του διαγωνισμού, όπου και θα παρουσιάσουν το έργο με το οποίο διαγωνίσθηκαν. Παράλληλα θα παρουσιαστεί η αφιερωματική συλλογική έκδοση με τα έργα που αρίστευσαν και διακρίθηκαν, η 12η Ανθολογία Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με τίτλο “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου. Η αφιερωματική αυτή εκδήλωση παράλληλα θα περιλαμβάνει βραβεύσεις, φιλμικό αφιέρωμα και μουσική συναυλία.

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου αναθέτει την έκδοση της ανθολογίας στις εκδόσεις Αρχύτας, οι οποίες θα αναλάβουν την κυκλοφορία και διάθεση αυτής διεθνώς. Μέρος των εσοδών από τις πωλήσεις της εν λόγω ανθολογίας θα διατεθεί για καλό σκοπό στηρίζοντας συγκεκριμένο φορέα φροντίδας – προάσπισης παίδων.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα απονεμηθούν έντυπες τιμητικές διακρίσεις στους διακριθέντες που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στην εκδήλωση. Στους διακριθέντες που δεν θα είναι παρόντες οι τιμητικές διακρίσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά. Η ανθολογία θα διατίθεται προς πώληση σε προνομιακή τιμή στους διακριθέντες.

Ο 12ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου θα καλυφθεί επικοινωνιακά από συνεργαζόμενα ΜΜΕ, Social Media, τον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org, το περιοδικό πολιτισμού «ΩΡΕΣ» του ΣΠΕΚ, την ετήσια περιοδική έκδοση πολιτισμού του ΣΠΕΚ «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ» και το SOLOMOS Web Radio TV.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, ώστε να ενταχθούν στα Φίλια Μέλη του ΣΠΕΚ, να συμμετέχουν σε έργα και δράσεις, να ενημερώνονται, να αρθρογραφούν και να επικοινωνούν θέματα ενδιαφέροντός τους στην αντίστοιχη στήλη / σελίδα στον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org. |  ΜΕΤΑΒΑΙΝΩ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΠΕΚ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ