Με χαρά και υπερηφάνεια είδα να ξεκινά η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Καρπάθου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΣΥΡΙΟΣ,  π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ήταν ένα αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκα στην θητεία μου και ως Δήμαρχος και από την θέση της Προεδρίας του ΚΟΠΑΠ τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως γνωρίζουν και μέλη της νυν Δημοτικής Αρχής τα οποία ήταν τότε μέλη του ΚΟΠΑΠ, υπήρξε σειρά ενεργειών με κύριες:

Τη διακοπή μίσθωσης του χώρου στον οποίο ήταν τοποθετημένα όργανα γυμναστικής και λειτουργούσε σαν χώρος γυμναστηρίου χωρίς καμία αδειοδότηση . Αιτία διακοπής της μίσθωσης ήταν η μη καταλληλότητα του χώρου για την έκδοση άδειας λειτουργίας γυμναστηρίου.

-Τη διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την μίσθωση κατάλληλου χώρου . Αυτό γίνεται στο δημόσιο με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με τις αντίστοιχες εγκρίσεις των πρακτικών του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

-Την υπογραφή συμβολαίου με τον εκμισθωτή.

-Την διαμόρφωση του χώρου και των εγκαταστάσεων αυτού.

-Όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας .

-Την αγορά και τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής που υπάρχουν σε αυτό σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Όλα τα παραπάνω ήταν τα προαπαιτούμενα για την αδειοδότηση και λειτουργία ενός Δημοτικού Γυμναστηρίου και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα για όποιον γνωρίζει από Δημόσια Διοίκηση .

Για τις ενέργειες αυτές, οι οποίες διήρκησαν πάνω από δύο χρόνια, εκτός από εμένα διέθεσαν αφιλοκερδώς χρόνο η κ. Καλή – Φιλλιπούση Ρηγοπούλα ( ως πρώην πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ) αλλά και όλα τα μέλη της διοίκησης του ΚΟΠΑΠ επί της Προεδρίας της και επί της Προεδρίας μου στον ΚΟΠΑΠ .

Επιπλέον ασχολήθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου με κύρια την μοναδική υπάλληλο του ΚΟΠΑΠ κ. Καπλάνογλου που ασχολήθηκε με όλα και τον κ. Ρούμπο που είχε αποσπαστεί στον ΚΟΠΑΠ κι ασχολήθηκε κι αυτός ενεργά .

Επειδή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αλλά και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καρπάθου δεν αναφέρθηκαν οι παραπάνω ενέργειες, ούτε και τα άτομα που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτών οφείλω να το κάνω δημοσίως .

Κυρίως για να γνωρίζουν οι πολίτες ότι οι διαδικασίες είναι τέτοιες που για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα υπήρξε σκληρή δουλειά ετών.

Επίσης για τα μέλη του ΚΟΠΑΠ τα οποία αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία και την λήψη των απαραίτητων αποφάσεων .

Είμαι χαρούμενος που υπάρχει συνέχεια στις κοπιαστικές προσπάθειες μας κι εύχομαι καλή δύναμη σε όσους θα αναλάβουν την επίβλεψη και λειτουργία του.

Είθε η Κάρπαθος πάντοτε να προοδεύει.

Ιωάννης Θ. Νισύριος

τ. Δήμαρχος Καρπάθου