Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αισθάνομαι την υποχρέωση να γράψω λίγα λόγια, ύστατο χαιρετισμό στην αγαπημένη μας Ζωή Δημάρχου Σταματιάδη.

Ο Οκτώβριος και η Αμερική στάθηκαν σκληροί και το αιφνίδιο, θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου πότισε ανείπωτο πόνο την οικογένειά σου, θλίψη τη γειτονιά και το χωριό σου

Τιμή ξεχωριστή σ’ αυτούς, που φεύγουν από τη ζωή αλλά παραμένουν στις καρδιές για τις αρετές τους.

Αγαπημένη μου Ζωή, καλή μου γειτόνισσα,

σε ποια από τις δικές σου να αναφερθώ;

Σε κοσμούσε η καλοσύνη, η εξυπνάδα, η φιλοξενία, η χουβαρδοσύνη, η ευφράδεια στη διήγηση, η παραστατηκότητα σε συνδιασμό με τη μνήμη, η δύναμη κράμα με την προκοπή, η ενεργητικότητα μαζί με τη δημιουργηκότητα.

Υπήρξες άψογη θυγατέρα κι ανιψιά, καλή σύζυγος, στοργική μητέρα και γιαγιά, πρότυπο για τα δύο εξαίρετα παιδιά σου, τη Σούλα και το Γιάννη, από τα οποία έλαβες τη φροντίδα που σου άξιζε και με το παραπάνω. Μπροστά στην αγάπη και την υγειά σου δεν δίστασαν να θυσιάσουν κόπο, χρήμα ακόμα και την απουσία από τα παιδιά τους.

Ο Θεός να χαρίσει βάλσαμο στον πόνο τους τη ζεστασιά του χαρακτήρα σου, την περηφάνεια της προσφοράς σου.

Θα μου λείψεις, αγαπημένη μου Ζωή!

Θα κρατώ στη μνήμη και την καρδιά μου την καλή σου παρέα, τα επαινετικά σου σχόλια, τα καλά σου λόγια, τις σοφές συμβουλές σου.

Υπόσχομαι να περάσουμε καλά κι αγαπημένα με τους απογόνους σου, όπως επιθυμούσες και μου έλεγες προσωπικώς και τηλεφωνικώς κι όπως πέρασαν οι πρόγονοί μας.

Καλό ταξίδι στα ουράνια σκηνώματα
Θα σε θυμάμαι πάντα!

Τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά, σεβαστέ μου Κωστή, αγαπημένοι μου Σούλα, Γιάννη, Σοφία, Άννα, Γιάννη, σε σας και τις οικογένειές σας!

Φανή Αναστασιάδη Σισαμή