Κατόπιν προσκλήσεως του κ. Μιχάλη Φελλουζή, υποψήφιος Δήμαρχος για της Δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν 8 Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη «Πρόοδος Καρπάθου»Ήτανε για εμένα μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι στο συνδυασμό στο μικρό και Όμορφο χωριό μου Σπόα.

Προσωπικά είναι η πρώτη μου φορά που δηλώνω υποψηφιότητα και είμαι και η πρώτη από την οικογένεια μου που έχω την τύχη να δηλώσω υποψηφιότητα έως κοινοτικός σύμβουλος .
Ονομάζομαι Ειρήνη Παπαμανώλη-Μενεάκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου πήγα στα σχολεία μου μέχρι κολλέγιο. 

Εργάστηκα σε διάφορες τράπεζες της Νέας Υόρκης η μια από αυτές, Ελληνική Τράπεζα μέλος της Πειραιώς. Εργάστηκα πρώτα σε ταμείο και απέδειξα την ικανότητα,δραστηριότητα, επιμέλεια και προθυμία μου να ανέβω τα σκαλοπάτια έως και Διευθύντρια σε Credit Union. Η προθυμία μου να ανοίξω νέους λογαριασμούς ταμιευτηρίου και ελέγχου στο τμήμα μου, ανήλθαν στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους 6 μήνες.

Οι δεξιότητές μου στην εξυπηρέτηση πελατών και η αγάπη μου για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, επέτρεψαν να επιτύχω την εμπιστοσύνη μεγάλων εταιρειών για να φέρω τα χρήματα τους εκεί που εργαζόμουν ως διευθύντρια.

Υπερέτησα Ταμίας και σύμβουλος στον Σύλλογο Άγιος Γεώργιος Σποϊτων Νέας Υόρκης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, έχω υπηρετήσει γραμματέας στον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Σπόων για δύο έτη .

Τον Ιούλιο του 2014 επέστρεψα στην Κάρπαθο όπου παντρεύτηκα τον σύζυγο μου Γεώργιο Θ. Μενεάκη και αποκτήσαμε δύο χαριτωμένα παιδιά την Νικολέττα και τον Θεοχάρη. Απο το γάμο μας του 2014 και μετά είμαι μόνιμη κάτοικος στο χωριό μου Σπόα.

Πιστεύω ότι υπάρχουν ορθές λύσεις, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και θέλησης.

Πιστεύω επίσης ακράδαντα, ότι η παράταξη «Πρόοδος Καρπάθου»και ο επικεφαλής της, Υποψήφιος δήμαρχος κ. Μιχάλης Φελλουζής, έχουν τη γνώση και τη δύναμη να πράξουν όσα απαιτούνται που έχει ανάγκη το Νησί μας και το μικρό χωριό μας ΣΠΟΑ , που είναι και η υποψηφιότητα μου.

Προσωπικά είναι η πρώτη μου φορά που δηλώνω υποψηφιότητα και είμαι και η πρώτη από την οικογένεια μου που έχω την τύχη να δηλώσω υποψηφιότητα έως κοινοτικός σύμβουλος .

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Ειρήνη Παπαμανώλη-Μενεάκη