Αποφάσισα να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο για να εκφράσω κάποιες σκέψεις, ανησυχίες αν θέλετε, μια και το γεγονός ότι είμαι «ξένος» και όχι ντόπιος μου παρέχει, θεωρώ, τη δυνατότητα της αντικειμενικότητας.

ΛΕΥΚΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Επισκέπτομαι το νησί αρκετά χρόνια και έχω αποκτήσει στενές σχέσεις με αρκετούς ντόπιους έτσι βιώνω «εκ του σύνεγγυς» τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους.

Φέτος αυτό που πραγματικά μου προκάλεσε έκπληξη είναι ένα φαινόμενο οξύμωρο …και εξηγούμαι:

Από τη μία ακούμε και βιώνουμε τους αυστηρούς ελέγχους που διενεργούνται υπό τη νέα αστυνομική διεύθυνση επιβάλλοντας τις ανάλογες κυρώσεις ανά περίσταση ως επί το πλείστον στην πρωτεύουσα του νησιού , γεγονός που επικροτεί κάθε νοήμων άνθρωπος.

Από την άλλη όμως αυτό δεν ισχύει παντού και θα αναφέρω το παράδειγμα του Λευκού, μία από τις πιο πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές του νησιού.

Όλοι οι επισκέπτες ανεξαιρέτως, ντόπιοι και μη μπορούν να διακρίνουν κατάφορες  παραβιάσεις του νόμου με κυριότερες την σχεδόν ολοκληρωτική κατάληψη της κεντρικής παραλίας από τους ιδιοκτήτες ομπρελών καθώς και την κατάληψη του κατά γενική ομολογία «στενότατου» κεντρικού δρόμου από τραπεζοκαθίσματα.

Και δημιουργείται το εύλογο ερώτημα:

Πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και σε αυτό το σημείο; Γιατί η αστυνομία εθελοτυφλεί και δεν επιβάλει τα αυτονόητα;

Τι είναι αυτό που εμποδίζει την τήρηση του νόμου;

Για ποιο λόγο συνεχίζεται η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και ενώ όλοι την αποδοκιμάζουν οι Αρχές παραμένουν «απαθείς» και ουσιαστικά δείχνουν να συντηρούν και να συγκαλύπτουν τέτοιου είδους καταστάσεις αντί να επιβάλουν την εφαρμογή της νομοθεσίας;

Μήπως λοιπόν είναι καιρός οι Υπεύθυνοι  να αναλάβουν δράση και να πράξουν το καθήκον τους;

Μήπως να βάλουν ένα τέλος στα «παιχνιδάκια» που στήνονται πίσω από την πλάτη των απλών πολιτών και να προστατέψουν τον όμορφο αυτόν τόπο που ορισμένοι ανεγκέφαλοι καταστρέφουν θεωρώντας τον ιδιοκτησία τους; 

Α.Ο.