Από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, ο Πειραιάς γιορτάζει και όλοι μαζί θα είμαστε εκεί για να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πόλης μας. Σας περιμένουμε στον Πειραιά!

ΓΙΑΝΝHΣ ΜΩΡΑΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στις Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά. Στη μεγάλη γιορτή του Πειραιά, η οποία πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά στην πόλη μας. Μια γιορτή θεσμός πλέον που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται και αποκτά όλο και μεγαλύτερη εξωστρέφεια με εκδηλώσεις που προσελκύουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της Αττικής.

Με επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά δεκάδες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την πόλη. Εκδηλώσεις, δωρεάν, για μικρούς και μεγάλους που σκοπό έχουν να αναδείξουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τον αθλητισμό, τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα για την ανάπτυξη της πόλης μας και κυρίως προβάλλουν τον σύγχρονο χαρακτήρα του Πειραιά.

Οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια γιορτή, την οποία στηρίζουν οι Πειραιώτες, συμμετέχοντας ενεργά και με όρεξη και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Είναι μια κοινή προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία 9 χρόνια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα.

Για τον φετινό εορτασμό επιλέξαμε στον Δήμο Πειραιά να «γεμίσουμε» και να στολίσουμε την πόλη μας, με λέξεις άμεσα συνδεδεμένες με τον Πειραιά που περιγράφουν όλα όσα θα θέλαμε να νιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας στις Ημέρες Θάλασσας: Θάλασσα, Ταξίδι, Μεράκι, Παρέα, Αγάπη, Χαμόγελο, Κέφι.

Από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου λοιπόν, ο Πειραιάς γιορτάζει και όλοι μαζί θα είμαστε εκεί για να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πόλης μας. Σας περιμένουμε στον Πειραιά!

Γιάννης Μώραλης
Δήμαρχος Πειραιά

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΖΑΡΑΚΕΛΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Στις 24 Μαΐου ξεκινά για 9η χρονιά, ένα υπέροχο ταξίδι στην πόλη μας, μια γιορτή του θαλάσσιου πολιτισμού, της ιστορίας του Πειραιά, της καινοτομίας, της δράσης, της γνώσης, της μουσικής, του θεάματος.

Στις «Ημέρες Θάλασσας» , για μια ακόμη χρονιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους ανθρώπους της πόλης μας και αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες του Πειραιά, τη δυναμική του, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και την εξωστρέφεια που πρέπει να έχει με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό.

Λέξεις που γεννούν ασύγκριτα και μοναδικά συναισθήματα όπως Αγάπη, Θάλασσα, Ταξίδι, Μεράκι, Παρέα, Χαμόγελο, Κέφι, ελπίζουμε να πλημμυρίσουν την πόλη και τις καρδιές μας!

Με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, όλες δωρεάν, από τις 24 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου, η καρδιά του Πειραιά χτυπά πιο δυνατά, χτυπά Πειραιώτικα, σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα ψυχαγωγήσουν τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, μικρούς και μεγάλους.

Σας καλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Ημέρες Θάλασσας και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές χαράς, αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στην πόλη της καρδιάς μας!

Θα σας δούμε εκεί!

#ΠάμεΠειραιά #destinationpiraeus

Ανδριάνα Ζαρακέλη
Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας,
Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Πόρων