Εντυπωσιακές εμφανίσεις, έντονα χρώματα, λάμψη ακόμα και …γάτες περιλάμβανε το Μet Gala 2023 η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας στη Νέα Υόρκη που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο θρυλικό σχεδιαστή και καλλιτεχνικό διευθυντή κορυφαίων οίκων μόδας Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld) ο οποίος ήταν τακτικός επισκέπτης του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Συνοδευόταν από την έκθεση με τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty (Καρλ Λάγκερφελντ: Μία γραμμή ομορφιάς)».

Θα περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δημιουργίες του από τη δεκαετία του 1950 έως τις τελευταίες του συλλογές και θα φιλοξενηθεί στο μουσείο από τις 5 Μαΐου έως τις 16 Ιουλίου.

Εκατοντάδες celebrities έδωσαν το «παρών» στο κόκκινο χαλί οι εμφανίσεις των οποίων προκαλέσαν ποικίλες συζητήσεις.

Η ηθοποιός Penélope Cruz, μία από τις φετινές συμπαρουσιάστριες του Met Gala, δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερή και προνομιούχος που συμμετέχει στην ομάδα που τιμά μια ιδιοφυΐα, τον εκλιπόντα σχεδιαστή Karl Lagerfeld, τον οποίο, όπως είπε, είχε την τύχη να αποκαλεί φίλο της.

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η Michelle Yeoh κατα την άφιξή της στο φιλανθρωπικό γκαλά αναφέρθηκε στην πρώτη της συνάντηση με τον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld. «Θυμάμαι ότι μου έκοψε την ανάσα».

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η Anne Hathaway πόζαρε στο χαλί του MetGala με ένα λευκό και χρυσό φόρεμα.

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η 27χρονη ηθοποιός Florence Pugh εξέπληξε τους θεατές με ξυρισμένο κεφάλι, στολισμένο με ένα ουρανοκατέβατο φτερωτό headpiece του Valentino. Το φόρεμά της, επίσης Valentino, ήταν λευκό με μαύρη κορδέλα.

Η Pugh έχει φορέσει αρκετές εντυπωσιακές εμφανίσεις Valentino τον τελευταίο καιρό, μεταξύ άλλων στην πρεμιέρα της ταινίας “Don’t Worry Darling” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και στη συνέχεια ξανά στα Όσκαρ νωρίτερα φέτος. Την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι ήταν η νέα πρωταγωνίστρια της καμπάνιας της τσάντας Rockstud του Valentino.

Αλλά ήταν τα μαλλιά της που τράβηξαν την περισσότερη προσοχή. Ορισμένοι θεατές αναρωτήθηκαν αν ήταν περούκα.

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Ο Jared Leto ντυμένος ως Choupette τη γάτα εντυπωσίασε κατά την άφιξη του στο φιλανθρωπικό γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης για τον εορτασμό των εγκαινίων της έκθεσης “Karl Lagerfeld.

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η Doja Cat χρησιμοποίησε το όνομά της και την αγάπη της για τις γάτες για την πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala. Η ράπερ έφτασε στο χαλί με μακιγιάζ και προσθετικά που της έδωσαν πρόσωπο γάτας, νύχια γάτας για τα νύχια της και φόρεμα με παγιέτες και αυτιά γάτας.

“Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό και νιώθω σέξι”, δήλωσε για την εμφάνισή της.

Το μακιγιάζ διήρκεσε 45 λεπτά με μία ώρα και το να φορέσει το φόρεμα χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά.

Η Doja Cat δήλωσε ότι η έμπνευση για την εμφάνιση της ήρθε αμέσως όταν άκουσε το φετινό θέμα, το οποίο τιμά τον εκλιπόντα σχεδιαστή Karl Lagerfeld, ο οποίος συγκαταλεγόταν στις πολλές μούσες του η γάτα του Choupette.

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Ο Jeremy Pope φώτισε τη Μεγάλη Σκάλα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης με μια τεράστια κάπα που έφερε τη μορφή του Karl Lagerfeld.

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)