Ἀναστήτω ὁ Θεός καί διασκορπισθήτωσαν η αγωνία και ο φόβος στην Ευαγγελίστρια πόλεως Καρπάθου!!!!!

Άξια ύμνων ήταν η Αναστάσιμη λειτουργία, τόσο για το αίσθημα κατάνυξης που μας πλημμύρισε όσο και την αίσθηση ασφάλειας που μας δημιουργήθηκε και μέρος ύμνου του Δαυίδ δανείστηκα για την περιγραφή της.

Πολλές φορές η αποδοχή, η στήριξη, η αγάπη που έχουμε εισπράξει από τους φωτισμένους ιερείς του ναού και έχουμε δει με ανιδιοτέλεια να δίδονται προς όλους, μας έχουν βαθύτατα συγκινήσει.

Η οργάνωση δε κάθε μικρής ή μεγαλύτερης εκδήλωσης σε όλα τα επίπεδα από την ελάχιστη λεπτομέρεια μέχρι κ το πέρας αυτής είναι επίσης κάτι σχεδόν πρωτοφανές κ σίγουρα κάτι εντυπωσιακό.

Η εφαρμογή αυτών των δύο αρχών όμως υπό το γενικό πρόσταγμα του πατρός Αμβροσίου έφερε ένα αποτέλεσμα ανώτερο πολλών!

Η τάξη που τηρήθηκε κατα τη θεία λειτουργία μα κυρίως οι οδηγίες για το τόπο, το χρόνο κ το τρόπο χρήσης των κροτίδων δημιούργησαν ένα ξεχωριστό, σχεδόν σπάνιο για τις περισσότερες εκκλησίες αίσθημα ασφάλειας.

Οι πιστοί κάθε ηλικίας νιώσαμε ασφάλεια κ σιγουριά, ξεχάσαμε κ ως λέξεις το φόβο κ την αγωνία και αυτό ήταν κάτι που μας επέτρεψε να μεταφερθούμε και στον εξωτερικό χώρο για να ψάλλομε, για να λάβουμε το Άγιο φως αλλά και για να παρακολουθήσουμε τα εντυπωσιακά βεγγαλικά που είχε υπάρξει πρόβλεψη να υπάρχουν προς τέρψιν μικρών και μεγάλων!

Η οργανοτικότητα είναι καίριας σημασίας, θαρρώ όμως πως όσα βιώσαμε ήταν αποτέλεσμα της ορθής κατήχησης και της καθοδήγησης που διαχρονικά και με επιμέλεια λαμβάνουν τα παιδιά και τα καθιστούν κοινωνίας του πραγματικού μηνύματος της Αναστάσεως κ όχι μικρούς βανδάλους του εκκλησιάσματος, του ναού ή των ξένων περιουσιών και τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους ιέρειες του ναού, τις οικογένειες των παιδιών και στα παιδιά μας πρωτίστως φυσικά!