Ομάδα νέων του χορευτικού συγκροτήματος της Αδελφότητας μας σε συνεργασία με το χορευτικό του Ομίλου Καρπαθίων Νέων, συμμετείχαν στην πανηγυρική εκδήλωση για το εορτασμό των 75 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Μητέρα Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με διοργανωτή την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων.

Με ένα μεγάλο και εντυπωσιακό χορευτικό συν αποτελούμενο από 25 άτομα, οι νέοι της Καρπάθου τίμησαν χορεύοντας την σημαντική αυτή επέτειο.

Το χορευτικό χόρεψε πάνω χορό, ζερβό και αντιπατητή. 

Στην εκδήλωση έπαιξαν οι μουσικοί μας:

Λύρα – Ανδρέας I. Φασάκης

Τσαμπούνα – Μανώλης Ν. Κοντονικόλας.

Λαούτο – Μηνάς I. Μιχαηλίδης

Λαούτο – Γιάννης Ι. Φασάκης

Στο χορευτικό συμμετείχαν αλφαβητικά οι νέοι από το χωριό μας:

Αντιμησιάρη Ευαγγελία

Γιωργάκης Βασίλης

Διακομανώλη Μαριάννα

Κανάκη Ελένη

Κανάκη Καλλιόπη

Κανάκης Βασίλης

Καρανικόλα Θεοδοσία

Κοντονικόλα Ελένη

Μιχαηλίδης Χρήστος

Μπατμάνογλου Στέφανος

Νισύριου Μαρίνα

Νταή Νεφέλη

Ορφανός Μανώλης

Χειλάς Βασίλης

Μετά το πέρας της εντυπωσιακής ομολογουμένως εμφανίσεως, όλα τα παιδιά βγήκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και ξεκίνησαν τον χορό, ενώ στη συνέχεια η ομάδα των μουσικών μας και μέρος του χορευτικού κατευθύνθηκε με πατινάδα στο Πασαλιμάνι.

Την ευθύνη συντονισμού από μεριάς της Αδελφότητας είχαν ο Γιώργος Ν. Αναστασιάδης σε συνεργασία με τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Κύρκο.

Αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων όλα τα παιδιά της Καρπάθου που χόρεψαν και εκπροσώπησαν με πατριωτικό και λεβέντικο παράστημα την συμβολική αυτή 75 η γιορτή της ένωσης των νησιών μας με την Ελλάδα.