Εορτάστηκε εχθές η 75η επέτειος της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα με παρουσία πλήθους κόσμου, όπου μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, λόγω του ανείπωτου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μεταφέρθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

Χοροστατούντος του ο Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου κ.κ. Αμβρόσιου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πηγαδίων Καρπάθου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων, όπου η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαϊδου και οι τοπικές αρχές της Καρπάθου κατέθεσαν στεφάνια ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και μνήμης στους ηρωικά πεσόντες.

Ακολούθησε η παρέλαση στην πλατεία του Επαρχείου όπου τα σχολεία, το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου και ο στρατός απέσπασαν το θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Έπαρχος επισκέφτηκε το Διαφάνι όπου η Animal Welfare Karpathos – Φιλοζωική Δράση Καρπάθου πραγματοποιεί πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών στο Διαφάνι και στην Κάρπαθο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, μίλησε με την κτηνίατρο τις νοσοκόμες εθελόντριες και παρακολούθησε τη διαδικασία στείρωσης.

Τέλος, η Έπαρχος στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου της Αρκάσας, παρευρέθηκε στον Εσπερινό και παρακολούθησε την ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμ. Π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου με θέμα οι “Οι παγίδες του διαβόλου”.