Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κασιώτικων  παροικιών παραβρέθηκε στο εντευκτήριο  του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων  στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  για τρίτη φορά  από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ενημερώθηκαν τα μέλη για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες  που έχει αναπτύξει ο Δήμος το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας τα προβλήματα της γραφειοκρατίας που  υπάρχουν στην υλοποίηση έργων για τα οποία  έχουν εκπονηθεί μελέτες  και έχουν ωριμάσει, αλλά καθυστερεί η έναρξη τους (συντήρηση οδικού δικτύου, πλακοστρώσεις οικισμών, περίφραξη  αεροδρομίου κ.α).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στην έναρξη των διαδικασιών  για τον εορτασμό των 200 χρόνων  από το Ολοκαύτωμα του νησιού την ερχόμενη χρονιά και την ενεργοποίηση της υπό κατάρτιση  οργανωτικής επιτροπής .

  Στην συνάντηση   παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μίνος Κομνηνός  που συντόνιζε την εκδήλωση, μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών  παροικιακών  Σωματίων Αθηνών- Πειραιώς  Γιάννης Φραγκούλης,  ο εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Η.Ν. Κάσου  Ντίνος Ζαχάρης  που ενημέρωσε το ακροατήριο  σε θέματα αρμοδιότητας του , η  Πρόεδρος του Συλλόγου  εμπόρων επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου Μαίρη Τσακίρη και αρκετά μέλη και φίλοι του νησιού .

 Άλλες δραστηριότητες

  • Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) ο Δήμαρχος  ζήτησε την υποστήριξη του δευτεροβάθμιου οργάνου  των Ο.Τ.Α  με  την πρόταση που κατατέθηκε αρμοδίως και αφορούσε την χρηματοδότησητου Δήμου Η.Ν. Κάσου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 8ηςΔεκεμβρίου 2022 ύψους € 220.000 περίπου.

  • Ο Δήμαρχος παρευρέθηκε στην εσπερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και το Ε. Μ. Πολυτεχνείου με την επιστημονικά  υπεύθυνη ομότιμη καθηγήτρια  Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου με θέμα την πρόκληση  της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση  της έρευνας για την πράσινη ανάπτυξη  και την βιοασφάλεια που εκπονήθηκε από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο.

Στον χαιρετισμό  του  αναφέρθηκε  στην σημασία της πρόσφατης μελέτης  που συντάχθηκε και αφορούσε  τις λιγότερο  ανεπτυγμένες  νησιωτικές και ορεινές  περιοχές, μεταξύ  των οποίων και η Η.Ν. Κάσος, καθώς  επίσης και για την εξειδίκευση και κοστολόγηση των παρεμβάσεων  που πρέπει να γίνουν  για την στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη του νησιού .

Συνάντηση ακόμα πραγματοποιήθηκεμε τον Δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο  με την μεσολάβηση  του  Χάρη Βάλλα στο Δημαρχείο της πόλης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν  θέματα  συνεργασίας των δύο Δήμων και ειδικότερα σε θέματα που έχουν σχέση με τις εκδηλώσεις τους Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου τόσο όσον άφορα τον φετινό εορτασμό όσο και στην κορύφωση των εκδηλώσεων την ερχόμενη χρονιά. 

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου  διαμένουν αρκετοί Κασιώτες  που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω πόλη.

Τέλος,  παρευρέθηκε  στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΠΕΔ  νοτίου Αιγαίου  καθώς επίσης και σε συναντήσεις που προηγήθηκαν της επίσκεψης του στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο  για θέματα του νησιού.