Στις δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο παρευρέθηκε η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαΐδου στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2023.

Στην πρώτη, την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής από 1.1.22 έως 31.12.22.

Στη δεύτερη Συνεδρίαση ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την έκδοση Αδειών Τομής και Διέλευσης υπόγειων δικτύων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κατατέθηκε μια σημαντική εισήγηση που θα βάλει τάξη, νοικοκυριό και θα εξασφαλίσει την σωστή αποκατάσταση των δρόμων.

Μέχρι σήμερα οργανισμοί κοινής ωφελείας, ύδρευσης και άλλα εκτελούσαν τομές στο επαρχιακό δίκτυο των νησιών μας, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αποκατάσταση ήταν πλημμελής με αποτέλεσμα για όλα να φταίει η Περιφέρεια…

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Για την Επαρχία μας ψηφίστηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Η. Ν. Κάσου για το έργο Διάνοιξη – Διαμόρφωση δρόμου από Αυλάκι προς Χοχλακιά και τοποθέτηση διαδρόμων πρόσβασης στις παραλίες Αυλακίου και Χοχλακιάς.

Η Περιφερειακή Αρχή αρωγός πάντα σε θέματα που αφορούν την Η.Ν. Κάσο, ανταποκρίθηκε θετικά στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, που οδηγεί σε δύο από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, που μέχρι τώρα ήταν δυσπρόσιτες στο πλατύ κοινό.

Τέλος, η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου αναφέρει:

«Τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας είναι γνωστά.

Δεν μείναμε όμως στις διαπιστώσεις αλλά εργαστήκαμε για την επίλυση τους.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σχέδιο και όραμα στήριξε την κοινωνία, τους πολίτες, τους φορείς, τους συλλόγους, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον δευτερογενή τομέα, τους 34 Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Συνεχίζουμε λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουμε, με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, με την εμπιστοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε να υλοποιούμε το όραμα που μας ενώνει, να χτίσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό και θα νιώθουμε σιγουριά και αισιοδοξία για τη ζωή μας, την οικογένειά μας και το μέλλον».