Με ανείπωτη θλίψη, με βαριά καρδιά από την απρόσμενη είδηση αποχαιρετούμε ένα δικό μας άνθρωπο, ένα άξιο οικογενειάρχη, μία εμβληματική προσωπικότητα, ένα αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, ένα προοδευτικό Καρπάθιο και συγγραφέα, τον κουμπάρο μας Ανδρέα Ηλία Μακρή, ο οποίος περνά στην αιωνιότητα.

+ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗΣ 1940-2022

Αποχαιρετούμε τον καλό οικογενειάρχη, γόνο επιφανούς οικογένειας του νησιού μας, τον άρχοντα νοικοκύρη με ήθος, αρχές και αξίες, ο οποίος αφήνει εξαίρετη οικογένεια με άξιους συνεχιστές του, τους αγαπημένους μας Ηλία και Μηνά.

Ο κουμπάρος μας, Ανδρέας σημάδεψε την οικονομική ζωή της Δωδεκανήσου με τις πρωτοπόρες ιδέες του για τον τουρισμό και αφήνει βαθύ στίγμα, ανεξίτηλο αποτύπωμα, μεγάλη παρακαταθήκη, συνεχή πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Αφήνει τα βιβλία και τα άρθρα του, γραμμένα με τον δικό του χαρακτηριστικό λόγο, το ύφος και το χιούμορ του, να μαθαίνουμε ιστορίες και γεγονότα του νησιού μας.

Μας συνέδεε βαθιά οικογενειακή φιλία! Φίλος με τον αείμνηστο πατέρα μου, νονός της κόρης μου ο πρωτογιός του Ηλίας. Μας έδειχνε την αγάπη, τη γεναιοδωρία , τις συμβουλές, τη στήριξη του προσωπικά, οικογενειακά, συλλογικά. Αγωνιούσαμε για τη δύσκολη προσωπική δοκιμασία της υγείας του το τελευταίο διάστημα.

Διάστημα που έλαβε την βαθιά αφοσίωση και φροντίδα της αγαπημένης μας κουμπάρας Χαρούλας, του Ηλία, του Μηνά, των αδελφιών και ανιψιών του, που με περίσσευμα ψυχής στάθηκαν πλάι του.

Φτωχότερη είναι πλέον η Κάρπαθος και δυσαναπλήρωτη η απουσία σου από τη Ρόδο, κουμπάρε Ανδρέα!

Δεν φίλησες στέφανα από τα παλικάρια σου, αφήνεις την καλομαθημένη σου σύζυγο μόνη και όλους που σε αγαπούσαμε και θα σε θυμόμαστε πάντα…

Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα και ας είναι ελαφρύ το χώμα του αγαπημένου σου χωριού που θα σε σκεπάσει!

Η κουμπάρα σου
Φανή Αναστασιάδη Σισαμή