Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Αεροδρόμιο – Πηγάδια έστεκαν 34 κολόνες φωτισμού, ανενεργές, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο τμήμα να είναι άκρως επικίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής του Αφιάρτη, για τους χρήστες του Δικτύου και να δημιουργούν μία πολύ άσχημη εικόνα για το Διεθνή Αερολιμένα Καρπάθου.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, εκπονήθηκε μελέτη η οποία, στα πλαίσια της Τριετούς Συντηρήσεις του Ε.Ο.Δ της Καρπάθου, για τον ηλεκτροφωτισμό της Επαρχιακής Οδού Πηγάδια – Αεροδρόμιο αποτύπωνε το πρόβλημα και περιέγραφε τις παρακάτω παρεμβάσεις:  

* Αντικατάσταση του Pillar (κιβώτιο διανομής των φορτίων) μετά των οργάνων και διακοπτών – ασφαλειών του

* Αντικατάσταση φθαρμένων τμημάτων υπογείου καλωδίου τροφοδοσίας των ιστών

* Τοποθέτηση νέων ασφαλειών στα ακροκιβώτια των ιστών

* Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED ισχύος 100W που καλύπτουν όλα τα standard ασφαλείας που προβλέπονται για τον ηλεκτροφωτισμό της οδού στην κατηγορία που αυτή κατατάσσεται.

(Τα παλιά φωτιστικά που αφαιρέθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο για παράδοση με ευθύνη του αναδόχου κατασκευής του έργου σε μονάδα ανακύκλωσης).

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί: Επιπλέον στη μελέτη προβλέπεται:

Η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της οδού ως την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Καρπάθου, καθώς και η επέκταση αυτού προς τα Πηγάδια σε μήκος περίπου 2 χλμ.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα πρόσφατα έγινε διαγράμμιση, τοποθέτηση πινακίδων και προστατευτικών στηθαίων. Η δουλειά μας στην Επαρχία δε σταματά ούτε λεπτό.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με μεγάλα ή μικρότερα έργα και τα συγκεκριμένα είναι ιδιαίτερα ουσιαστικά για την ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται μέσω αυτών των δρόμων και ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Ως Περιφέρεια ΝΟΤΙΟΥ Αιγαίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και ως Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου έχουμε από την πρώτη στιγμή ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, έργο που υλοποιείται με τις εργολαβίες της Τριετούς Συντήρησης του ΕΟΔ.