Ἑορτάζει σήμερον ἡ Ἁγία Ἐκκλησία τήν κατά σάρκα Γέννησιν τοῦ προαιωνίου Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ, τό «ξένον καί παράδοξον» μυστήριον, τό «ἀποκεκρυμμένον ἀπό τῶν αἰώνων καί τῶν γενεῶν» (Κολ. α’, 26). (Απόσπασμα από την Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο της ΑΘΠ του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.)

Χριστούγεννα στην Ευαγγελίστρια πόλεως Καρπάθου.

Με Θαύμα των Θαυμάτων, την Θεία Λειτουργία, εορτάσαμε την Γέννηση του Χριστού μας, και με την μετοχή μας στο Ποτήριο της Ζωής, πήραμε δύναμη για τον συνεχή πνευματικό μας αγώνα.

Ιερουργός, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας Αρχιμ. Αμβρόσιος ο οποίος μαζί με τον Πρωτοψάλτη μας κ.Ιωάννη Μαρή, απέδωσαν τους ξεχωριστούς ύμνους της ημέρας όπως αρμόζει.

Αναγνώστηκε η Πατριαρχική εγκύκλιος κατά την τάξιν και μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ένα όμορφο πρωινό για όλους, στο εκκλησιαστικό Μέγαρο Ευαγγελιστρίας, με θέα το λιμάνι της πρωτεύουσας της Καρπάθου.   

Ευχαριστούμε την κ.Μαρία Μαστρομιχάλη για τον σεμνό και όμορφο στολισμό της.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν αθόρυβα και ανώνυμα και όλους τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους παλαιούς και νέους μέχρι και “απόστρατους”, οι οποίοι συνεχίζουν ένα θεάρεστο έργο διακριτικά.

Στο τέλος κληρώθηκαν ακόμα 3 (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές) lap top στα παιδιά μας, από τα πολλά πολλά , που με πολύ αγάπη και μεράκι οι ομογενείς μας, στέλνουν από την Αμερική , με την μέριμνα και το ενδιαφέρον της κ. Άννας Σακελλάκη και του συζύγου της, τους οποίους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά .Οι τυχεροί πήραν μεγάλοι χαρά και φαίνεται στα παιδικά πρόσωπα τους.

 
Ευλογίες πολλές, που το έλεος Του μας δίδει.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

ΑΡΧ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ