Μετά από 40 ακριβώς χρόνια γιόρτασε ξανά, σήμερα Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, χάρη στην ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ο Σεβ. Καρπάθου λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω, συμπαραστατούμενος από τους επίσης εορτάζοντες Αρχιμανδρίτες π. Αμβρόσιο Μαναρουλά, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Καρπάθου και Κάσου και τον π. Αμβρόσιο Καμπούρογλου, Κώο στην καταγωγή, Στρατιωτικό Ιερέα.

Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβ.Κώου κ.Ναθαναήλ, ο επίσης Κώος στην καταγωγή Καθηγούμενος της Αγιορειτικής Μονής των Ιβήρων Αρχιμ.κ.Ναθαναήλ, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, η Καθηγουμένη της Ι.Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω Γερόντισσα Ευπραξία, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Κώου και Νισύρου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ίωάννης Διακοπαναγιώτης επικεφαλής πολλών ιερέων της Ι.Μ.Κώου και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβ. Καρπάθου εμφανέστατα συγκινημένος και ένδακρυς “εμνήσθη ημερών αρχαίων “ καταθέτοντας γεγονότα, μνήμες και αναμνήσεις από τα 16 εκείνα υπέροχα χρόνια, που διακόνησε στην αγαπημένη του Κω, ως πρωτοσύγκελος του αγίας μνήμης μακαριστού Μητροπολίτη Κώου και Γέροντός του κυρού Ναθαναήλ, στο μνήμα του οποίου και τέλεσε γονυπετής επιμνημόσυνη δέηση.

Όλο το εκκλησίασμα εμφανώς συγκινημένο και διατηρώντας κι εκείνο την αγαθή και ευεργετική διακονία του στην Κω, ευχήθηκε στον Άγιο Καρπάθου με όλη του την καρδιά!

Ξεχωριστή συγκινητική στιγμή υπήρξε στο τέλος από τον Σεβασμιώτατο Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, η εμμελής απαγγελία στίχων, που κάθε χρόνο τραγουδά στην Κάρπαθο στον Μητροπολιτικό Ναό Απερίου η Εκκλησιαστική Χορωδία.

Ο Σεβ. Καρπάθου κ. Αμβρόσιος, ζώντας μιαν ανέλπιστη μεγάλη χαρά της ζωής του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Άγιο Κώου και όλους όσους προσήλθαν να μοιραστούν μαζί του μια λειτουργική χαρά, που ασφαλώς θα μείνει χαραγμένη στη ζωή όλων!

Πολλά τα έτη Σας πολυσέβαστε Γέροντα Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιε!