Με δεδομένο τον ισχυρό συμβολισμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών με αναπηρία, σας γνωστοποιούμε τη διεξαγωγή συζήτησης για την αναπηρία  με τίτλο “Ο Ρόλος του Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με Αναπηρία” που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, από 17:00 έως 19:30 στο Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Η διεξαγωγή της συζήτησης ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΜΩΑΤΆ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και εκλεκτοί καλεσμένοι συζητούν με ενσυναίσθηση, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ και αποστέλλουν ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΡΑΚΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ https://www.snfcc.org/InternationalDayofDisabledPersonsDiscussion.

Τη συζήτηση παρουσιάζει το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ – SPORTS EXCELLENCE, της Α’ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Γ’ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗτης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Δείτε το πρόγραμμα της συζήτησης

Σάββατο 03/12 | 17.00-19.30
ΦΑΡΟΣ
Είσοδος Ελεύθερη

Το Σάββατο 03/12, η ομάδα χορού La timpa συμμετέχει στη δραστηριότητα Αθλητισμός για όλους, σε ένα συν-εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για παιδιά, Let’s Dance Together.

Την Κυριακή 04/12, στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, γνωρίζουμε το άθλημα Colpbol.