Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης, Μπέλεση Μαίρη Γιαλλουράκης Ερρίκος (Κάρπαθος), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Ασβετσά Φωτεινή (Λέρος), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Ηρακλείδου Σοφία (Χάλκη), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη),  Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Χατζόπουλος Χάρης, Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (ΣΑΔΝ), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Εκτός από τους παραπάνω αναφερόμενους, στην εν λόγω συνεδρίαση παραβρέθηκαν : ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου κ. Παναγιώτης Κουνάκης και ο συνεργάτης Δωδεκανησίων βουλευτών κ. Μιχάλης Αγγέλου.  Αρχικά, απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας την ευχαρίστησή τους να συμμετέχουν σε μια συνεδρίαση ΔΣ της Ομοσπονδίας, η οποία, όπως πάντοτε, είναι ανοικτή για κάθε συμπατριώτη και για κάθε φίλο της Δωδεκανήσου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο κ. Ερωτόκριτος όσο και ο κ. Κουνάκης έλαβαν συχνά τον λόγο συμβάλλοντας καθοριστικά στην έγκυρη αλληλοενημέρωση επί των θεμάτων, που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους.

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (22/11/22) μέχρι σήμερα:

23/11: Παράκληση εικόνας Ζωοδόχου Πηγής Συλλ. Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56)

23/11: Συνάντηση μελών ΔΣ Ομοσπονδίας μας με εκπροσώπους 1ου δημοτικού διαμερίσματος με θέμα τη διαμόρφωση της Πλατείας Καρπάθου

24/11:Η Ένωση Καλυμνίων Αττικής  – Διεύθυνση του 1ου εσπερινού Γυμνασίου -Λυκείου της Ιωνιδείου σχολής Πειραιά, οργάνωσαν εκδήλωση  με θέμα την Κάλυμνο και την ιστορία των σφουγγαράδων.

25/11: Παρουσίαση γνωριμίας για το πρόγραμμα του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού που δημιουργείται στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

26/11: Πάρτυ Ομίλου Καρπαθίων Νέων στη Δωδεκανησιακή εστία

29/11: Συνάντηση αλληλοενημέρωσης με εκπροσώπους λοιπών Ομοσπονδιών που εδρεύουν στην Αττική, με θέμα την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας

Θέματα Υγείας

Για την αντιμετώπιση της συνεχούς και μεγάλης ζήτησης αίματος από συμπατριώτες που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Αττικής, υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα στη Δωδεκανησιακή Τράπεζα Αίματος, ο κωδικός είναι: 13863. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί νέα επιστολή στους Συλλόγους Αιμοδοτών των νησιών μας, ζητώντας τη συνδρομή τους στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, όλων των Δωδεκανησίων, χωρίς διακρίσεις.

Για την προμήθεια του ακτινολογικού μηχανήματος του οδοντιατρείου για το ΠΠΙ Λειψών, δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες.

Σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης ΠΠΙ, Κ.Υ. και Νοσοκομείων, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος ανέφερε χαρακτηριστικά την έμπρακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς το προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου, με ετήσιο ποσό πλέον των 15.000 ευρώ, ευχόμενος να πράξουν και άλλοι Δήμοι, ανάλογα με το μέγεθος και τη δυνατότητά τους.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των συμπατριωτών μας για τα σοβαρά προβλήματα Υγείας, ο αντιπρόεδρός μας ιατρός κ. Καραϊτιανός μας επεσήμανε για άλλη μια φορά τους τεράστιους κινδύνους που πηγάζουν από την αδιαφορία πολλών ατόμων για την υγεία τους, εξαιτίας της αποκλειστικής σκέψης τους για τον κορονοϊό.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης

Μετά τη συνάντηση με το ΔΣ του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), την Δευτέρα 14/11 και ενώ προγραμματιζόταν νέα συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στα πλαίσια των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με πλοία 2ης  κατηγορίας, έγινε νέα προκήρυξη από το ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών). Η εν λόγω εξέλιξη δημιούργησε ένα αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας και οι εμπλεκόμενοι φορείς βρισκόμαστε σε στάση αναμονής αποτελεσμάτων.

Στο μεταξύ, η εταιρεία Levante Ferries Group ανακοίνωσε ότι, το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης ολοκληρώθηκε στις 30/11/2022. Το πλοίο ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ, χωρητικότητας 890 επιβατών και ικανού αριθμού φορτηγών και ΙΧ οχημάτων, ίσως αποτελεί μια σοβαρή υποψηφιότητα για την κάλυψη της πολύπαθης σύνδεσης των Νοτίων Δωδεκανήσων.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Απαιτείται να σταλεί επικαιροποιημένο σχέδιο καταστατικού, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά και στη συνέχεια να καθοριστεί ημερομηνία για πραγματοποίηση έκτακτης ΓΣ.

Τα θέματα που θα πρέπει να περιλαμβάνει το καταστατικό μας, μετά την τροποποίησή του ( δυνατότητα εγγραφής όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής, διατήρηση της ισορροπημένης εκπροσώπησης  στο ΔΣ, πρόβλεψη για επιτροπή εθελοντών Δωδεκανησίων, δημιουργία συμβουλίου επιτίμων προέδρων και λοιπών επιτίμων μελών, κλπ),

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Συζητήθηκαν αναλυτικά τα παρακάτω θέματα:

  • Ανάγκη περιορισμού εξόδων (αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού, κλπ)
  • Αύξηση ποσού για χρήση Δωδεκανησιακής Εστίας
  • Αύξηση ετήσιας συνδρομής Σωματείων μελών από 100 σε 120 ευρώ
  • Διάθεση λαχνών με δώρα – προσφορές συμπατριωτών
  • Έκδοση Πανδωδεκανησιακού ημερολογίου
  • Άμεση ανάγκης μεταφοράς Δωδεκανησιακού αρχείου σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο
  • Ανάγκη καθαρισμού – ευθετισμού της Δωδεκανησιακής Εστίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είναι στην ευχάριστη θέση να  ανακοινώσει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων Άλγεβρας και Γεωμετρίας για μαθητές Γυμνασίου, σε όσους το επιθυμούν. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (6981156333, 2104120922) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για περισσότερες πληροφορίες.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • ΓΣ ΔΙΛΕ (αναμένεται οριστικοποίηση ημερομηνίας, πιθανότατα 18/1/2023)
  • Εγκρίθηκε η πρόταση επιχορήγησης προγράμματος που αναδεικνύει τη μνήμη και την ταυτότητα προσφυγικών κοινοτήτων των Μικρασιατών στα Δωδεκάνησα «ΜΙΑ «ΜΙΚΡΑ» ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ» (100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ παρουσιάζει το έργο του ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ σε σκηνοθεσία ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ: «TO ONOMA MOY EINAI ASHAR» 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στις 8μ.μ. στον ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Ερμηνεύει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΙΕΤΤΗΣ, Σκηνικά & κουστούμια: Βάσω Αγγελάκου 

Μουσική: ΟUTRASS. Βίντεο: Λίτσα Μοσκιού 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματίων Αθήνας – Πειραιά, Δωδεκανησιακή Μέλισσα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη  ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Παρουσιάζει το βιβλίο ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης Αποσπάσματα διαβάζει η Άννα Αδριανού & ο Δημήτρης Μαζιώτης Συντονισμός εκδήλωσης: Ηλίας Μαλανδρής Θα προβληθούν video της Λίτσας Μοσκιού

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24

την Πέμπτη 8/12/2022, 6-8μ.μ.  

Η παρουσίαση γίνεται υπό την αιγίδα των Ομοσπονδιών Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Αθήνας & Ρόδου, του Συλλόγου Απανταχού Κασίων και της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.  Είσοδος ελεύθερη

ΤΟ Δ.Σ