Η εκδήλωση έγινε στις 3 Νοεμβρίου του 2022 στις 6.30 το απόγευμα, στο φουαγιέ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών..

Συμμετείχαν η Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ECOS, Κέλλυ Βλαχάκη και η Δρ Αρτέμη Λεοντή, Καθηγήτρια στο University of Michigan.

Συντονίστρια στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν η Executive Director της οράνωσης “Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης”, Έλενα Σαβιωλάκη.

Εικόνα

Φωτογραφία που λήφθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος – L to R: Πολιτιστική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδος Connie Mourtoupalas, Daughters of Penelope Executive Director Έλενα Σαβιολάκη, Daughters of Penelope Grand President Georgette Boulegeris, Ev Excellence Ambassador of Greece στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Dr. Λεοντής, Καθηγητής Νεοελληνικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας Κ.Π. Καβάφη και η Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της ECOS.

Εικόνα

Φωτογραφία που τραβήχτηκε σε ιδιωτικό δείπνο που παρέθεσε η Αυτού Εξοχότητα Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για την έναρξη της εκδήλωσης του πάνελ – L to R: Πολιτιστική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδος Connie Mourtoupala, Dr. Artemis Leontis, CP Cavafy Professor of New Greek και Συγκριτικής Λογοτεχνίας, η Εξοχότητά της Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της ECOS, και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Κόρες της Πηνελόπης Έλενα Σαβιολάκη.

Στο πάνελ συμμετείχαν η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ECOS Kelly Vlahakis-Hanks και ο καθηγητής Αρτέμης Λεοντής, Ph.D., ο οποίος είναι Καθηγητής Νεοελληνικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας CP Καβάφη στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Η συζήτηση εξέτασε τους ρόλους των Ελληνοαμερικανών γυναικών στην κοινωνία, στο παρελθόν και στο παρόν.

Οι κόρες της Πηνελόπης, η Εκτελεστική Διευθύντρια Έλενα Σκαρδή Σαβιολάκη συντόνισε τη συζήτηση και τη συνεδρία Q&A με το κοινό που ακολούθησε.

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τους εξαιρετικούς εμπειρογνώμονες μας, οι οποίοι μίλησαν με οξυδέρκεια για τους ρόλους που έχουν παίξει οι Ελληνοαμερικανίδες», δήλωσε η Πρόεδρος του Grandes Daughters of Penelope, Ζωρζέτ Μπουλεγέρη.

«Εντόπισαν και μοιράστηκαν τις προκλήσεις που βίωσαν στα προσωπικά τους ταξίδια στη ζωή και στην καριέρα τους και πώς τις ξεπέρασαν».

H Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα πρέσβειρα στις ΗΠΑ και οι Κόρες της Πηνελόπης Μεγάλος Πρόεδρος Μπουλεγέρης, χαιρέτησαν και καλωσόρισαν το κοινό.

Εικόνα

Ο Σαβιολάκης συνεργάστηκε με την πολιτιστική ακόλουθο της πρεσβείας, Κόνι Μουρτουπάλα, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία παρέθεσε και δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Ελλάδας.

«Εκτιμούμε επίσης την Πρέσβη Παπαδοπούλου και τον Πολιτιστικό Ακόλουθο Μουρτουπάλα για εξαιρετικούς οικοδεσπότες και συνεργάτες και τον Εκτελεστικό Διευθυντή Σαβιολάκη για τον συντονισμό και την οργάνωση», είπε ο Μπουλεγέρης.

“Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να οργανώνουμε τέτοιου είδους εμπνευσμένα πάνελ”

Η Πρέσβειρα Παπαδοπούλου παρέθεσε επίσης ιδιωτικό δείπνο στην κατοικία της στις 2 Νοεμβρίου, για την έναρξη της εκδήλωσης.

“Hellenic DNA”