Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τον θάνατο του φίλου μου για πάνω από τριάντα χρόνια, ενός ξεχωριστού ανθρώπου και πολιτικού, του Αριστοτέλη Παυλίδη. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη και αισθητή την απουσία της πληθωρικής παρουσίας του.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης ήταν ένας πολιτικός  που ταυτίστηκε με τα Δωδεκάνησα και τη νεότερη ιστορία τους, με την ακούραστη προσπάθεια για την αναβάθμισή τους, την Ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο κανείς άλλος.

Υπηρέτησε την χώρα ως Βουλευτής και Υπουργός επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του δείχνοντας με τις συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις την αγάπη του για τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο, την νησιωτικότητα.

Δίνοντας μάχες για την Ν.Δ, ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν ξεχώριζε τους πολίτες με βάση την ιδεολογική ένταξή τους, τους αγκάλιαζε όλους, τους άκουγε, προέτασσε πάντα τα συμφέροντα των Νησιών, της περιοχής μας. Γι’ αυτό εξέπεμψε εμπιστοσύνη και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.

Σήμερα δεν είναι ανάμεσά μας. Τον χάσαμε μετά από σκληρή προσωπική μάχη που έδωσε σιωπηρά και με αξιοπρέπεια. Θα μας λείπει για πάντα, κρατώντας όμως την μνήμη του ζωντανή στην καρδιά και στην σκέψη μας.

Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

Κάρπαθος   27  Οκτωβρίου   2022

Ο   Δήμαρχος   Καρπάθου

 Ιωάννης   Θεμ.   Νισύριος