Βρεθήκαμε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο για να τιμήσουμε τη μνήμη της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, το όνομα της οποίας πέρασε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και της πολιτικής ζωής της χώρας.

Εις μνήμην της Προέδρου, που πίστεψε και ενδυνάμωσε το Κίνημα κρατώντας ζωντανή την ελπίδα και το όνειρο, για να μπορούμε εμείς σήμερα να αγωνιζόμαστε, όπως αγωνίστηκε και εκείνη με σθένος, με υπευθυνότητα, για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Που αγωνίστηκε αθόρυβα με ήθος και αξιοπρέπεια, όπως πορεύτηκε σε όλη της τη ζωή και όπως πορεύτηκε ως Πρόεδρος όταν ανέλαβε τα ηνία της Παράταξης, για εκατομμύρια γυναίκες και για την ζωή.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Φώφης Γεννηματά ήταν στη Ρόδο, στο σπίτι της, όπως είχε πει χαρακτηριστικά στην ομιλία της στο Ροδίνι. Κι εμείς σήμερα στο σπίτι της, αποδίδουμε στη μνήμη της τον σεβασμό που της αξίζει και της αναλογεί.

Κρατάμε τη μνήμη της αναλλοίωτη στη σκέψη μας και κρατάμε ως παρακαταθήκη όλα όσα μας δίδαξε ως Πρόεδρος και ως πολιτικός με προμετωπίδα την ενότητα την οποία διαφύλαξε σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού της βίου.