Ως γνωστόν είχαμε πριν από λίγο χρονικό διάστημα  εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών περί δρομολογίων των πλοίων προς Κάσο και Κάρπαθο. 

ΜΑΝΩΛΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ

Παρά τις σαφείς εξαγγελίες, το Δημόσιο, το Υπουργειο Ναυτιλίας-Οικονομικών δεν γνώριζαν  άραγε ότι όφειλαν κάποια εκατομμύρια στην πλειοκτήτρια εταιρεία;

Μας έλεγαν ότι θα αναβαθμίζανε την κατηγορία των πλοίων ώστε να έχουν και οι ακρίτες της Καρπάθου καλύτερη τύχη και όχι να παραμένουν πολίτες τρίτης κατηγορίας με την ταλαιπωρία που είχαμε την καλοκαιρινή περίοδο με την άστοχη απόπειρα αλλαγής πλοίου (Πρέβελις-Όλυμπος) και την απώλεια εσόδων για το νησί μας, τώρα πάλι βαδίζουμε στο άγνωστο “με βάρκα την ελπίδα”. 

     Προτείνω στον Πρόεδρο του Δ.Σ. άμεσα να φέρει ως θέμα το συγκοινωνιακό πρόβλημα ώστε το Δ.Σ. να λάβει σχετική απόφαση-διαμαρτυρία με ισχυρή πίεση προς τους βουλευτές-Υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης τα επαγγελματικά σωματεία, ενώσεις και λοιποί φορείς πρέπει άμεσα να  συνέλθουν -κινητοποιηθούν για το καλό όλων μας που ζούμε εδώ στο άκρο του αιγαίου.

      Πρέπει συλλογικά να αλλάξουμε λειτουργία, καθώς φτάνουμε στο έτος 2023 και δεν μπορούμε να μένουμε στα ίδια όπως πριν 30-40 χρόνια. Άποψη μου είναι ότι πρέπει οι πολίτες της Καρπάθου επιτέλους να ενημερώνονται καθημερινώς για το τι συμβαίνει στον τόπο τους, να διεκδικούν – απαιτούν και να κριτικάρουν τα κακώς κείμενα που βλάπτουν  ή πρόκειται να βλάψουν τον τόπο μας πέρα από συναισθηματισμούς και συμφέροντα μικρά ή μεγάλα.

    “Η αλήθεια είναι μαλώτρα”. Σε αυτή δε τη ρήση εμπίπτει και το ότι  αν πεις τη γνώμη σου αιτιολογημένα σε μία μικρή κοινωνία θα θυμώσει ο φίλος σου, ο κουμπάρος σου, ο γείτονας ή ο χωριανός γιατί δεν τον βολεύει, αφού θέλει να κάνει το δικό του για να πετύχει το  συμφέρον του. Συνήθως δεν είθισται να γίνεται δημόσια λόγος για οτιδήποτε που δεν αρέσει κι έτσι υπάρχει μια κακή συνήθεια – νοοτροπία, η οποία πρέπει επιτέλους να τελειώσει εδώ,  καθώς ως γνωστόν  έχουμε όλοι και πρέπει να έχουμε ελευθερία του λόγου πάντα βέβαια πολιτισμένα.

Αυτή η αλλαγή των πολιτών θα επιφέρει την ουσιώδη ανάπτυξη  του τόπου μας.

Μανώλης Βασιλαράκης 

Δημοτικός Σύμβουλος

Π. Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπάθου