Την πρώτη θέση κατέλαβε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ο πρόεδρος, Ηλίας Τσέρκης με 234 ψήφους.

Την πρώτη θέση κατέλαβε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ο πρόεδρος, Ηλίας Τσέρκης με 234 ψήφους.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών o κ. Τσέρκης, αναφέρει ότι η μαζικότητα της προσέλευσης των ιατρών στις κάλπες, απέδειξε ότι οι ιατροί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμούν να ενδυναμώσουν τον θεσμικό ρόλο των εκπροσώπων τους.

«Με συναίσθηση της μεγάλης τιμής αλλά και ευθύνης απέναντι σε όλους τους ιατρούς που με εξέλεξαν στην πρώτη θέση θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κάθε συνάδελφο που συμμετείχε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας (Δ.Σ., Π.Ι.Σ., Πειθαρχικό, Εξελεγκτική Επιτροπή).

Με την συμμετοχή τους οι ιατροί απέδειξαν ότι δεν ήταν απλά υποχρέωση του κάθε μέλους μας να έρθει να ψηφίσει, αλλά διαισθάνθηκαν την ανάγκη ώστε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για το επάγγελμά μας, να ενδυναμώσει η φωνή του επιστημονικού προσωπικού της περιοχής μας.

Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν σε μία περίοδο με νωπό το αποτύπωμα της πανδημίας, που δημιούργησε νέα δεδομένα και ανάγκες στη δημόσια υγεία και σε πλήρη εξέλιξη της νέας προσπάθειας της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του Προσωπικού Γιατρού.

Η μαζικότητα των ιατρών στις κάλπες, απέδειξε ότι οι ιατροί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμούν να ενδυναμώσουν τον θεσμικό ρόλο των εκπροσώπων τους. Εμείς, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να διατηρηθεί η επαγγελματική, ηθική και η επιστημονική οντότητα των ιατρών.   

Διεκδικώντας μεγαλύτερη θεσμική θωράκιση ώστε να υπερασπιζόμαστε με λυσιτέλεια τα δίκαια αιτήματα των ιατρών επ’ ωφελεία όλων των πολιτών», είπε ο κ. Τσέρκης, συγχαίροντας τους εκλεγέντες και ιδιαίτερα τους νεοεκλεγέντες, ευχόμενος καλή και δημιουργική θητεία.

«Να ευχαριστήσω τους νομικούς κ. Μιχαήλ Τεχνίτη και την κα Ασημένη Βεργή που με το επιστημονικό τους κύρος, την εργατικότητά και το ήθος τους, διασφάλισαν την ομαλή εκλογική διαδικασία. Να ευχαριστήσω επίσης, τους συναδέλφους Ηλιού Σταύρο, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τους νέους ιατρούς κα. Μαραγκού Ελένη και κ. Βήτο Πέτρο.

Είμαι βέβαιος ότι η συμβολή του νέου Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, θα είναι καταλυτική και χρήσιμη και θα λειτουργήσουμε παραγωγικά έχοντας ως γνώμονα τον ρεαλισμό, τον σεβασμό και την συναίσθηση του θεσμικού μας ρόλου.

Τα προβλήματα της κοινωνίας των νησιών μας, ιδίως αυτά που σχετίζονται με την υγεία παραμένουν χρόνια και δυσεπίλυτα, που αναζητούν σύγχρονες και ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Εμείς θα προσπαθούμε διαρκώς…», συμπλήρωσε ο κ. Η. Τσέρκης.