Καλώς ήρθες νέε φίλε που ήρθες από μακριά …
Με ένα τραγούδι για ξεκίνημα γιόρτασαν τα παιδιά της Αστικής Σχολής την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Σε συνεργασία με το γραφείο Europe Direct της Ρόδου και την κυρία Φιλία Παπασάββα τα παιδιά ταξίδεψαν στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον κόσμο των Ευρωπαϊκών Γλωσσών και διεξήχθη συζήτηση μέσα από την οποία τα παιδιά μπήκαν στο νόημα της ημέρας των Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, της γλωσσικής πολυμορφίας.

Ακολούθησαν δράσεις σε κάθε τάξη και η μέρα έκλεισε με παρουσιάσεις των δημιουργικών δραστηριοτήτων που είχε αναλάβει η κάθε τάξη.

Απέκτησε νόημα στο σχολείο η μητρική γλώσσα του κάθε παιδιού και έγινε γνώση ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί ένα πολύτιμο απόκτημα του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ότι «η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας».

Συμμετείχαν σε αυτό το «πανηγύρι» των Γλωσσών όλα τα παιδιά, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα και όλοι έγιναν κοινωνοί των γνώσεων και των δράσεων που ανέλαβε η κάθε τάξη.

Έτσι η Α’ τάξη ενημέρωσε και μας παρουσίασε πως και τα ζώα μιλούν ξένες γλώσσες…!

Η Γ’ και η Δ’ τραγούδησαν με τη συνοδεία του ακορντεόν που έπαιζε η μουσικός του Σχολείου κ. Λεφάκη το τραγούδι :

Καλώς ήρθες νέε φίλε που ήρθες από μακριά
Έλα τώρα στην παρέα να περάσουμε καλά
Με τραγούδια με παιχνίδια θα ‘ ναι όλα μαγικά
Φανταστικά Φανταστικά
Θα στο πω σ’ όλες τις γλώσσες
Να το μάθεις πιο καλά
Στο σχολείο θα γνωρίσεις πράγματα πάρα πολλά
Πάρα πολλά πάρα πολλά


……
Σε όποια γλώσσα κι αν το πούμε
Το ίδιο πράγμα εννοούμε
Το σχολείο είναι γνώση
Και το λένε Αστική
ΦαντΑΣΤΙΚΗ φαντΑΣΤΙΚΗ……

Η Ε’ και η Στ’ τάξη αφού συζήτησαν με την κ. Παπασάββα έφτιαξαν μία πολύγλωσση αφίσα την οποία παρουσίασαν σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Ήταν μια υπέροχη ημέρα συλλογικότητας, συνεργασίας και πολυμάθειας καθώς τα παιδιά είδαν, άκουσαν, έφτιαξαν, έδρασαν, και πάνω απ’ όλα χάρηκαν!

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δράση, και θερμές ευχαριστίες για την άμεση και συνεχή υποστήριξη του γραφείου Europe Direct της Ρόδου και της κ. Παπασάββα.