Τρεις εμβληματικές φυσιογνωμίες του κινηματογράφου και του θεάτρου έφυγαν από τη ζωή τις προηγούμενες ημέρες, αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό σε εθνικό και διεθνές στε­ρέωμα.

Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν-Λικ Γκοντάρ, αλλά και των κο­ρυφαίων Ελλήνων ηθοποιών Ειρήνης Παππά και Κώστα Καζάκου, η Βουλή-Τηλεόραση θα προ­βάλει σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 23:00 δύο εξαιρετικές ταινίες.

Κάώστας Καζάκος-Ειρήνη Παππά

Απόψε στις 22:00 θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Ιφιγένεια» σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Ηθοποιοί: Ειρήνη Παπά, Κώστας Καζάκος, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κώστας Καρ­ράς. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.

Αύριο στις 23:00 θα προβληθεί η ταινία «Ο Tρελός Πιερό», σε σκηνοθεσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άνα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ (Γαλλία 1965).

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοι­νωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τιμώντας τη μνήμη του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, της Ειρήνης Παππά και του Κώστα Καζάκου

«Ιφιγένεια»: Απόψε Παρασκευή 16/9 στις 22:00

«Ο Τρελός Πιερό»: Αύριο Σάββατο 17/9 στις 23:00

στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων