Στα πλαίσια του Αυστριακο-ελληνικού μουσικού καλοκαιριού, ενός θεσμού ο οποίος λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα επί επτά συνεχόμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν φέτος 34 συναυλίες εκ των οποίων οι δύο ήταν στα Δωδεκάνησα. Στην Ρόδο και στην Πάτμο.

30/08 στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

Πλήθος κόσμου απόλαυσε τις μουσικές αυτές βραδιές και ευχήθηκε να υπάρχουν κι άλλες πολλές.

Στην Πάτμο η Dr Sibylle Fritsch σε συνεργασία με το ΠΑΤΜΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Πάτμου οργάνωσε και παρουσίασε την παράσταση ”Κάτω από τα αστέρια, πάμε εκεί όπου τα αστέρια ακουμπάνε τη θάλασσα”. Η εκδήλωση αυτή επανελήφθη στο θέατρο της οικία της κυρίας Dr Sibylle Fritsch με μεγάλη επιτυχία. Η κυρία Fritsch είναι γνωστή δημοσιογράφος πολιτισμού στην Αυστρία (17 χρόνια πολιτιστικός συντάκτης) και επιμελείται των θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων στην Αυστρία “WORTUNDSPIELE”.

Η διοργάνωση αυτή έγινε με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα, της μη κερδοσκοπικής Austrian Cultural Association  WORTUNDSPIELE και  του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων της Αυστρίας.

Στην εκδήλωση παρέστη η Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα κα  Μαίρη Μοσχή, η οποία ευχαρίστησε το κοινό, τους συντελεστές για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

30/08 στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

Στην  Πάτμο  επίσης είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε και την έκθεση Ζωγραφικής του κ. Alexander Koenig, με τίτλο «Το να ξεχνάς ότι ο κόσμος υπάρχει». Οι Amadeus König, Eleonore Sclavounis, Franka Rothaug, Peter Ikonberg και Philipp Fröhlich μέσω εικόνων, παραστάσεων και γλυπτών μας περιγράφουν, τι τους κάνει να «ξεχνούν» και να βρίσκονται στη στιγμή. Η έκθεση αυτή είχε την υποστήριξη του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα.

Στις 30/08 στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο δύο διακεκριμένες καλλιτέχνιδες η κα Ευγενία Βοτανοπούλου στο πιάνο και η κα Νίνα Πατρικίδου στο βιολί, μας ταξίδεψαν στον καταπληκτικό κόσμο της κλασικής μουσικής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, τον ΔΟΠΑΡ και το Mozarteum Hellas,με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, του Επιμελητηρίου  Δωδεκανήσου και του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας  στα Δωδεκάνησα. Είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα. Σηματοδοτούσε  δε τη λήξη του Αυστριακο-ελληνικού μουσικού καλοκαιριού 2022.   

Παρευρέθηκαν ο Πρέσβης του Καναδά κ.Μαρκ  Άλεν, ο κύριος Δρ Κώστας Ιατρού CEO ATN, γενικός διευθυντής της Hermes-Air Transport Organisation και διευθύνων σύμβουλος του Mozarteum Hellas, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου καθώς και   κορυφαία στελέχη της αεροπορικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.

Η Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα Μαίρη Μοσχή ευχήθηκε καλή επιτυχία στου παριστάμενους συνέδρους του Aviation Forum, ευχαρίστησε το μουσικόφιλο κοινό της Ρόδου επισημαίνοντας ότι: ”Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δεν εκπέμπουν μόνο ένα  μήνυμα αποδοχής και καλής συνύπαρξης των ανθρώπων μεταξύ των, αλλά και επισφραγίζουν τις άριστες διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών, εν προκειμένω της Ελλάδας και της Αυστρίας.

Με εκτίμηση,

Μαίρη Μοσχή
Επίτιμος Πρόξενος Αυστρίας, Δωδεκάνησα