Μετά την επείγουσα συνάντηση του Ιουλίου, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση μελών των Κασιακών παροικιακών φορέων Αμερικής, Αθήνας και Ρόδου.

Μπούκα Κάσος! Φωτό Δημήτρης Γεργατσούλης

Οι συναντήσεις αυτού του χαρακτήρα αποτελούσαν διαχρονικά μοναδική ευκαιρία αλληλογνωριμίας των μελών των ΔΣ καθώς και αλληλοενημέρωσης πάνω σε θέματα που αφορούν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Πρέπει να τονιστεί ότι αντίστοιχες συναντήσεις οργανώνονται κάθε χρόνο σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου με μεγάλη επιτυχία. Οι συναντήσεις αυτές δεν υποκαθιστούν, ούτε έχουν τον ρόλο μιας λαϊκής συνέλευσης.

Στην συνάντηση της 19/8, όπως και σε αυτήν της 7/7, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος καθώς και εκπρόσωποι από όλους τους φορείς εντός και εκτός Κάσου. Η συνάντηση έγινε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Πέρα Παναγία).

Στόχος μας είναι να γίνει τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση μέχρι τέλος Σεπτέμβρη με φυσικές παρουσίες και στη συνέχεια να οργανωθούν διαδικτυακές συσκέψεις. Κάτι ανάλογο έγινε πέρυσι το 2021 με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Βέβαια, για τον εν λόγω εορτασμό, το βάρος ήταν στις διαδικτυακές εκδηλώσεις λόγω κυρίως της πανδημίας, αλλά και γιατί δώσαμε πολύ προσοχή στους ομογενείς μας σε Αμερική, Αυστραλία και όχι μόνο.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης επεσήμανε το γεγονός της δύσκολης χρονικής συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε: πόλεμος, πανδημία, ενεργειακή κρίση, και το 2023 είναι χρονιά εκλογών για την Ελλάδα, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης και οποιουδήποτε έργου. Για τον λόγο αυτό, είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχει μια συνεχής επικαιροποίηση των όποιων σχεδιασμών και προγραμματισμών γίνουν, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην κοινή μας προσπάθεια.