Σχετικά με την αρ. πρωτ 5839/27-07-2022 επιστολή που απεστάλη στον Πρόεδρο του Δ.Σ ,ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Δήμαρχο μέσω της υπηρεσίας πρωτοκόλλου και πρότεινε δε σ’ εκείνον να ενημερώσει όλα τα μέλη του Δ.Σ με αποτέλεσμα να δοθεί έκταση και να δημοσιευθεί και στον τοπικό τύπο. 

Σε όσα ΨΕΥΔΩΣ αναφέρονται στην ως άνω επιστολή η απάντηση μου είναι  η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά του δήθεν φερόμενου αποστολέα και εκδότη αλλά και κατά παντός υπευθύνου που θα προκύψει από τη διαδικασία της ανάκρισης.

Μέσα από την έρευνα με τους νομικούς μου συμβούλους φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυρία που φέρεται ως αποστολέας  της εν λόγω επιστολής είναι ανύπαρκτη με στοιχεία που δεν ταυτοποιούνται και αριθμό τηλεφώνου που αντιστοιχεί στον αριθμό τηλεφώνου της γραμματείας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών. 

Δυστυχώς οι πολιτικές διώξεις δεν έχουν όρια και ηθικούς φραγμούς  και ασκούνται αμφίπλευρα σε ένα τόπο ταλαιπωρημένο από τις εγωκεντρικές και χωρίς «γνώθι σαυτόν» συμπεριφορές.

Οι γνωστοί-άγνωστοι λασπολόγοι να γνωρίζουν ότι, όλα όσα αναφέρονται στην προκλητική και ειδεχθούς χαρακτήρα ψευδή καταγγελία με μοναδικό σκοπό να δυσφημήσουν την προσωπικότητα μου και να βλάψουν το κύρος μου, έχουν καταπέσει μέσα από την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς με τις προσπάθειες τους να αποβαίνουν ήδη  άκαρπες.

ΥΓ: Οι σοβαροί άνθρωποι που έτυχαν να αναλάβουν θέση ευθύνης πρέπει να λειτουργούν συλλογικά και με την ευθύνη που αναλογεί στο αξίωμα που εκπροσωπούν. 

Όταν  λαμβάνουν τέτοιου είδους αμφιβόλου προέλευσης επιστολές με γραφόμενα που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν η υποχρέωση τους έγκειται στην διερεύνηση των ισχυρισμών όσων γράφονται, και όχι με χαρά να  επιζητούν την άσκοπη μετάδοση τους  με στόχο την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων.

 Ο Νόμος και η υποχρέωση συνεχούς και αδιάλειπτης τήρησης και εφαρμογής του, δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά και για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων κάποιων, αλλά, αντιθέτως, πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις χωρίς ουδεμία διάκριση.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ