Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΕΝ αναφέρει:

Φορτηγό πλοίο με 13 άτομα πλήρωμα έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά της Καρπάθου.

Με συντονισμένη επιχείρηση το πλοίο μεταφέρθηκε και αγκυροβόλησε στο νησί μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προχθές το μεσημέρι ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Φ/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” σημαίας Μάλτας, με 13 μέλη πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Καρπάθου.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ” Ν.Ρ. 42, το οποίο ρυμούλκησε το φορτηγό πλοίο βορειοανατολικά Ρόδου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μηχανική βλάβη ανοικτά της Σύμης παρουσίασε επιβατηγό – τουριστικό πλοίο, το οποίο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον όρμο «Πέδι» του νησιού, ενώ οι τρεις επιβάτες του είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (25 Ιουλίου) το απόγευμα και ενημερώθηκε για αυτό η Λιμενική Αρχή Σύμης από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν. Σαρωνικού 140, ο οποίος και δήλωσε ότι το εν λόγω σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή όρμου «Πέδι» έξωθεν παραλίας Αγίου Νικολάου, με τρεις επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα, ενώ τελικά το “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” κατέπλευσε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον ως άνω όρμο, ρυμουλκούμενο από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Ρ. 328, με τη συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.