Στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας, Κωνσταντίνου Β. Διακονή, από τις Μενετές Καρπάθου, η ανακήρυξη του οποίου σε Επἰτιμο Πρὀξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Dr Ernst Reichel, αισθανόμαστε ότι τιμήθηκε το νησί μας, η Κάρπαθος.

Tελετή παραλαβής του αξιώματος του Επίτιμου Προξένου της Γερμανίας από τον Δρ. Κωνσταντίνο Διακονή στη Ρόδο.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου,το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 όπου παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Ernst Reichel, η κ. Anne Decrue Reichel,, ο πρώην πρόξενος κ. Δημήτρης Γιώρτσος, η Επίτημη Πρόξενος της Αυστρίας κ. Μαίρη Μοσχή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, o Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Ιω.Καρίκης, από τις Πυλές Καρπάθου και ο CEO της εταιρείας Engel and Völkers, Γιώργος Πετράς.

Alesia Diakoni Seibel- Dr Konstantinoς Diakonis-Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Ernst Reichel- Anne Decrue Reichel.

 Δήλωση  Κ. Διακονή επ’ αφορμή της ανάληψης των προξενικών καθηκόντων

“Αξιότιμε κ. Πρέσβη, αξιότιμη κ. Ράιχελ, αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα, αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμοι κ. Βουλευτές, αξιότιμε κ. Πρόξενε, αξιότιμες κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή για εμένα, να σας υποδέχομαι σήμερα εδώ εξ αφορμής της ανάληψης των καθηκόντων μου.

Είναι ομοίως μεγάλη η τιμή και ταυτοχρόνως η ευθύνη της εκπροσωπήσεως της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην πατρίδα μου, από την θέση του Επιτίμου Προξένου.

Μεγάλη ευθύνη, γιατί η «ανθρωπιστική διπλωματία», την οποίαν ενσαρκώνει ο θεσμός του Προξένου, η πραγμάτωση της διανθρώπινης κατανόησης, συνιστά τη μοναδική οδό για την υλοποίηση της κοινής Ευρωπαικής Ταυτότητας και της Ευρωπαικής Ολοκλήρωσης.

Και ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση, γιατί αυτή ακριβώς η επίτευξη της ευρωπαικής ταυτότητας, συνιστά στους καιρούς, τους οποίους διανύουμε, μία conditio sine quanon για την διατήρηση του ευρωπαικού οικοδομήματος.

Την προαναφερθείσα επίτευξη της αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών της Γερμανίας και της Ελλάδας θέτω ως πρωταρχική στόχευση της θητείας μου, εις τρόπο ώστε οι Γερμανοί πολίτες να μην αισθάνονται ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να βλέπουν στο πρόσωπο της Γερμανίας έναν ισχυρό φίλο και σύμμαχο, που κατανοεί τους προβληματισμούς τους”.

Ο Κωνσταντίνος Β. Διακονής είναι Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Ποινικών Επιστημών Παν/μίου Φρανκφούρτης, κάτοχος Μ.Δ.Ε. Ποινικής Δικονομίας του Δ.Π.Θ., Δικηγόρος Ρόδου, μέλος του Δ.Σ.Ρ.