ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

ΘΕΜΑ: «Σε ακτοπλοϊκό αδιέξοδο από τις 11-7-22 η Κάσος και η Κάρπαθος μεσούσης της τουριστικής περιόδου»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τύπου, από ενημερωτικές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, αλλά και έπειτα από διαμαρτυρίες ντόπιων κατοίκων που μας κοινοποιήθηκαν, από τις 11 του τρέχοντος Ιουλίου βρίσκονται σε ακτοπλοϊκό αδιέξοδο η Κάσος και η Κάρπαθος, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, και μάλιστα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των κατοίκων των ανωτέρω νησιών.

Στο δε λιμάνι του Πειραιά ακυρώνονται δρομολόγια, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών, προκαλώντας την δυσαρέσκεια ταξιδιωτών και τουριστών για την έλλειψη οργάνωσης.

Επιπρόσθετα, οι παραπάνω νησιώτες, όντας αποκλεισμένοι στα νησιά τους, δεν μπορούν να μετακινηθούν, ούτε καν για έκτακτους λόγους υγείας, ενώ, προκύπτει και άμεσο πρόβλημα στον ανεφοδιασμό της Κάσου και της Καρπάθου με τις άκρως αναγκαίες για την καθημερινότητα των κατοίκων προμήθειες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Κάσου και της Καρπάθου, με αποτέλεσμα να προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα ανεφοδιασμού τους, εν μέσω της τουριστικής περιόδου;

2. Ποιες ενέργειες πρόληψης της ανωτέρω προβληματικής κατάστασης δεν δρομολογήθηκαν έγκαιρα, ώστε να αποφευχθεί το σχετικό αδιέξοδο;

Η ερωτώσα βουλευτής

ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών