Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων είχε στην Κάρπαθο ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης ο οποίος επισκέφθηκε την Κάρπαθο το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με την επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Νισύριου.   

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε την επιτροπή, για τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον στην ανάπτυξη και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προορισμού με διευρυμένο χρονικό ορίζοντα μέσω της διαδικασίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMOs) που με βάση την πρόσφατη νομοθεσία μπορεί να δημιουργήσει ο Δήμος.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των DΜΟs ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού σημείωσε πως αποτελούσε διαχρονική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες που δίνουν οι DΜΟs στον στοχευμένο καθορισμό της τουριστικής ανάπτυξης μίας περιοχής. Παραλλήλως, έθεσε τις υπηρεσίες του, στη διάθεση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου και πρότεινε λύσεις για ζητήματα που απασχολούν το νησί από τουριστικής πλευράς.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τη Έπαρχο Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαΐδου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν από την πλευρά του τ. Υφυπουργού Πολιτισμού- Τουρισμού οι δυνατότητες που δίδονται από τα νέα εργαλεία διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής. Η συζήτηση φυσικά επεκτάθηκε και στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί, τα οποία ανέλυσε η Έπαρχος προς τον κ. Νικητιάδη.

Επόμενος σταθμός του κ. Νικητιάδη στην Κάρπαθο, ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος», όπου και συναντήθηκε με τον Διοικητή, κ. Βασίλη Στασινόπουλο.

Αναλύθηκαν οι σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε σημαντικό εξοπλισμό που ταλανίζουν το ίδρυμα. Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε τη σημασία του Δημόσιου συστήματος υγείας, σημειώνοντας πως τα προβλήματα στον τομέα αυτό, στα Δωδεκάνησα είναι τεράστια σε όλες τις αντίστοιχες μονάδες των νησιών και τόνισε πως υπάρχει, ουσιαστικά, πλήρης απαξίωση από την πλευρά της κυβέρνησης στη Δημόσια υγεία.

Η θέση και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο τομέα της υγείας είναι διαχρονική και ξεκάθαρη. Άμεση, συνεχής ενίσχυση και πλήρης αναβάθμιση του.

Τέλος, ο Γιώργος Νικητιάδης μίλησε σε κομματική συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου, παρουσία μελών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Νικητιάδης έκανε εκτενή αναφορά στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την κλιματική αλλαγή και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σε τοπικό καθώς και σε εθνικό επίπεδο.

Στα εθνικά θέματα τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «έβαλε πλάτη» στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων ψηφίζοντας θετικά στη Βουλή, κάτι που δεν έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρατηρώντας πως η ενδυνάμωση της αποτροπής στην εθνική μας κυριαρχία αποτελεί βασικό άξονα του ΠΑΣΟΚ. Παραλλήλως όμως υπογράμμισε την ανάγκη σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για σημαντικά ζητήματα, ώστε να έχουν πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Νικητιάδης έκανε εκτενή αναφορά στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, και σε θέματα όπως είναι η κοινωνική κατοικία μέσα από την ορθή διαχείριση του Πακέτου Ανάκαμψης, πρόταση που πρώτος έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος με τα τοπικά στελέχη για τα ζητήματα όχι μόνο του νησιού αλλά και για εσωκομματικά θέματα με τον τ. Υφυπουργό να τονίζει πως «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στα Δωδεκάνησα» και απαιτείται « να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι για να φθάσουμε στη κορυφή»