Από αυτή την κυβέρνηση τελικά όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Είναι χαμένη και στο χώρο και στο χρόνο.

Δημήτρης Γάκης, τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η κυβέρνηση των “αρίστων” που συγκρότησε το περίφημο επιτελικό κράτος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι χαρακτηριστικά της είναι η ανικανότητα η προχειρότητα και η υπεροψία απέναντι ιδιαίτερα στους νησιώτες.

Θεωρώντας τους κατοίκους της Καρπάθου και της ηρωικής νήσου Κάσου πολίτες τρίτης κατηγορίας δρομολόγησε για την σύνδεση των δύο απομακρυσμένων νησιών με την υπόλοιπη χώρα το πλοίο Olympus το οποίο δεν είχε καν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας!!!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορώντας για τις συνέπειες τις έγκρισης και της δρομολόγησης ενός καραβιού που δεν πληρεί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, θεωρεί ότι βγήκε από την υποχρέωση και το καθήκον της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μεταφοράς αγαθών και ανθρώπων προς την νησιωτική χώρα.

Αυτή είναι η αντίληψη της για την νησιωτική πολιτική.

Έτσι είχαμε το φαινόμενο φορτηγά και επιβάτες να επιβιβαστούν στο καράβι Olympus αλλά την τελευταία στιγμή να διαπιστωθεί ότι το πλοίο δεν έχει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και να αναγκαστεί να αποβιβάσει τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά αφήνοντας μεσούσης της θερινής περιόδου και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης τα νησιά μας χωρίς προϊόντα και στερώντας από την ηρωική νήσο Κάσο τους πρώτους 120 τουρίστες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ναυάγησαν. Σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας όπου τα νησιά μας βρίσκονται βορά στις αεροπορικές εταιρείες με την ακύρωση αεροπορικών δρομολογίων έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία τροφοδοσίας τους.

Και αντί όλοι με ευθύνη να φροντίσουμε να αποκατασταθεί γρήγορα η επικοινωνία των δύο νησιών μας με την υπόλοιπη Ελλάδα γινόμαστε μάρτυρες μιας παλαιοκομματικής δεξιάς αντίληψης πολιτικών παραγόντων της ΝΔ για το ποιος θα υπερθεματίσει για την επίλυση του προβλήματος.

Κάνοντας το άσπρο μαύρο προσπαθούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.!!!

Η λογική του «κατόπιν ενεργειών μου» επανέρχεται απειλητικά στην πολιτική συμπεριφορά σαν ακραία έκφραση λαϊκισμού.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση άμεσα να επιλύσει το πρόβλημα με την δρομολόγηση άλλου πλοίου προστατεύοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς, την εικόνα του τουρισμού στα νησιά μας και γενικότερα της χώρας μας.

Ελπίζουμε το πάθημα της Καρπάθου και της Ηρωικής Νήσου Κάσου να γίνει μάθημα για την κυβέρνηση.

Δημήτρης Γάκης
πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ