Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στις Πυλές της Καρπάθου, είναι μια γιορτή! Γιορτή, γιατί ο Τίμιος Σταυρός είναι ο Προστάτης και Πολιούχος του χωριού μας! Και πάλι φέτος, στις 3 Απριλίου 2016, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού π.Γεώργιο Δορμπαράκη, Θεολόγο-Φιλόλογο και Συγγραφέα, τον Εφημέριό μας π.Καλλίνικο και τον Πρεσβύτερο π.Λουκά Ναβρούζογλου.

Πριν την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως ο π.Γεώργιος ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο για την επικείμενη Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο, στην οποία αναφέρθηκε μετά εκτενώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμβρόσιος. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος. Το απόγευμα τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και διαβάστηκαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

Αμέσως μετά, και για 21η συνεχή χρονιά, μίλησε στο Δημοτικό Μέγαρο ο π.Γεώργιος Δορμπαράκης με θέμα: « 1 από τα 7 και τα 27» . Αναφέρθηκε στην Β΄ καθολική Επιστολή του Ιωάννου, την οποία και σχολίασε με το γνωστό του βαθύ θεολογικό λόγο και το γλαφυρό ύφος, που –όπως κάθε φορά- έδωσαν αφορμή για έναν πολύ ενδιαφέροντα και γόνιμο διάλογο.

Παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Μαρία Χριστοδούλου και κ.Γιάννης Λυριστής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μενετών κ.Γεώργιος Σπανός, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου κ.Ηλίας Εμμ. Βασιλαράς, ο Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ.Αργύρης Κουλαμάς και πολλοί συμπατριώτες από όλα τα χωριά.

Σπουδαίες και πολύτιμες πνευματικές ευκαιρίες, που δίνουν ωφέλεια σε όλους μας και δύναμη για συνέχιση του πνευματικού μας αγώνα!

(Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τη συγχωριανή μας δ.Ζήνα Παπαγιάννη)