Την Τρίτη 28/6/2022 έλαβα έγγραφο από τον ΓΓ του Δήμου κ. Γεώργιο Λιάγκα, με το οποίο με ενημέρωνε ότι η επιχορήγηση του αθλητικού σωματείου “Ποσειδών” Καρπαθου κινδυνεύει να χαθεί λόγω καταληκτικής ημερομηνίας την 30/6/2022 και ότι έπρεπε να εκδοθεί πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι ο Ποσειδώνας με αίτημα του στον Δήμο Καρπάθου  στις 13/4/2022 ζητούσε την επιχορήγηση των 25.000€.

Πέρασαν 2,5 μήνες και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων.

Συνεχώς παραμύθιαζαν τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ποσειδώνα ότι όλα είναι εντάξει με την επιχορήγηση. Και δυο μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας 30/6/2022 έριξαν το βάρος της απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ΕΛΗΦΘΗ ομόφωνα με δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ την 30/6/2022.

Μόλις το πρακτικό συνεδρίασης αναρτήθηκε στην Διαύγεια του Δήμου Καρπάθου άρχισε η Δημοτική Αρχή να μιλάει για συνεδρίαση της ΟΕ πριν το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι η απόφαση του ΔΣ είναι άκυρη και ότι η επιχορήγηση που ψήφισε το ΔΣ πήγε περίπατο.

Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι:

  • 2,5 μήνες τι κάνατε με το συγκεκριμένο αίτημα;
  • Ποτέ ¨πήρατε είδηση¨ ότι χρειαζόταν  πρώτα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής;
  • Όταν ο Γενικός Γραμματέας έστελνε το έγγραφο στον πρόεδρο του ΔΣ και ζητούσε έκτακτη συνεδρίαση, δεν γνώριζε ότι θέλει προηγουμένως απόφαση από την ΟΕ;
  • Ρωτήσατε για τις ενέργειες σας επί του θέματος  την Νομική  και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου;
  • Απευθυνθήκατε ποτέ στον κ. Χριστοδουλάκη ή στην κα Πολυχρονίου για να σας πουν την γνώμη τους;

    Η δημοτική αρχή δεν γνώριζε την διαδικασία που δώσαμε τα χρήματα στον “Ποσειδώνα” το 2021 να κάνει το ίδιο;

Σε τέτοιο χάλι έχουν οδηγήσει τον Δήμο Καρπάθου.

Απλώς δεν ήθελαν να δώσουν την επιχορήγηση στον “Ποσειδώνα” για τους δικούς τους λόγους και προσπάθησαν τεχνηέντως όπως και πέρυσι (το γνωρίζει πολύ καλά η προηγούμενη Διοίκηση του Σωματείου)  να ρίξουν το βάρος της μη επιχορήγησης του σε άλλους αλλά δεν τα κατάφεραν.

Γιατί απλούστατα έγινε Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποκαλύφθηκαν πλήρως..  Είναι βλέπεις ο “ΠΩΣΕΙΔΩΝ¨ ΚΑΡΠΑΘΟΥ και δεν υπάρχει «δέσιμο» με  κανέναν της Δημοτικής Αρχής με αυτήν την ομάδα.

Τους προκαλεί αλλεργία!!!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μιχαήλ Μανωλάκης