Η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ήταν ένας από τους κύριους στόχους που είχα θέσει από την ανάληψη των καθηκόντων μου. 

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ! ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ 

  Σε τετραμερή συνεννόηση μεταξύ εμού, του Υπουργού Επικρατείας, του Υπουργού Ναυτιλίας καθώς και εκπροσώπων Ναυτιλιακών Εταιρειών  υπήρξε η δρομολόγηση από το τέλος του 2019 μίας βιώσιμης λύσης η οποία θα αναβάθμιζε τις υπηρεσίες για το Νησί μας με τον παρακάτω τρόπο: 

  Α)  Με την πολυετή, κι όχι μονοετή όπως γινόταν μέχρι τώρα, επιδότηση της γραμμής.

  Β) Με την προκήρυξη δρομολογίου το οποίο θα συντομεύει σε 13-14 ώρες την γραμμή από τον Πειραιά. 

   Δυστυχώς, εξαιτίας της πανδημίας, το παραπάνω αίτημα δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί καθώς υπήρξε μια τεράστια συρρίκνωση των εσόδων των εταιρειών. 

  Με την επιστροφή στην κανονικότητα, την αγαστή συνεργασία Α και Β βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη συνδρομή των Βουλευτών μας και την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης πλέον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο μίας λύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του υπό ανάπτυξη νησιού μας και θα παρέχει στους αποδήμους και τους επισκέπτες της Καρπάθου γρήγορα δρομολόγια με σύγχρονα πλοία. 

   Έτσι από το νέο έτος, μαζί με την συνέχιση του δρομολογίου του high speed το οποίο χρηματοδοτήθηκε μετά από κοινό αίτημα των Δημάρχων Καρπάθου, Ρόδου, Σητείας και Κάσου σε συνεργασία με τον κ. Πλακιωτάκη θα υπάρχει μία πλήρης διασύνδεση και με τα γειτονικά νησιά και με τον Πειραιά κάτι που αξίζει στην Κάρπαθο που ονειρευόμαστε. 

Κάρπαθος   30    Ιουνίου    2022

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος