Πρωτοβουλίες για την άμεση ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Διαφάνι Καρπάθου, ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Το λιμάνι στο Διαφάνι έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσέγγιση πλοίων και να βιώνουν οι κάτοικοι του Διαφανίου και της Ολύμπου έναν ιδιότυπο αποκλεισμό.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Χριστοδούλου, και με τη Διευθύντρια, κα. Δεληγιάννη, ζητώντας να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την πλευρά τους και να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για τα έργα αποκατάστασης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόνσολας επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και Καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Μουτζούρη, ο οποίος προτίθεται να επισκεφθεί την Κάρπαθο, μετά από πρόσκληση του κ. Κόνσολα και να έχει επαφές και συναντήσεις με το Δήμο Καρπάθου για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε στον κ. Μουτζούρη το ζήτημα της συνολικής καταγραφής των αναγκαίων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Καρπάθου, ζητώντας του να συμβάλλει στο πεδίο της εκπόνησης μελετών, αλλά και στη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων.

Ο κ. Κόνσολας σε δήλωσή του, επισημαίνει:

«Η Κάρπαθος έχει ανάγκη από νέες και σύγχρονες λιμενικές υποδομές. Είναι προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η άμεση ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Διαφάνι. Έχω τη διαβεβαίωση από το Λιμενικό Ταμείο ότι θα υπάρξει ταχύτητα στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων προκειμένου να επαναλειτουργήσει το λιμάνι και να τερματιστεί ο αποκλεισμός των κατοίκων στο Διαφάνι και στην Όλυμπο».