Εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας της Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με θέμα:«Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα», διενεργήθηκε στις 28/3/2016 στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού υπήρξε η προσέλκυση ενδιαφέροντος και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για θέματα ισότητας, ώστε, προβάλλοντας το δημιουργικό τους ταλέντο, να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, που θα αναπαριστούν την ισότητα των φύλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος αντικατοπτρίστηκε μέσα από τις περίπου 200 συμμετοχές μαθητικών έργων, που παραλήφθηκαν στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Ανάμεσα στα σχολεία που διακρίθηκαν με τις αφίσες των μαθητών τους είναι το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πειραιά καταλαμβάνοντας την 10η και 11η θέση αντίστοιχα.

Την 1η Θέση κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και την 2η θέση κατέκτησε το 1o ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου.

Στιγμιότυπο από την βράβευση των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Αφίσας

Στιγμιότυπο από την βράβευση των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Αφίσας

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι:

«Τα έργα των  μαθητών και των μαθητριών για την ισότητα των φύλων αποτελούν σήμερα  τους  πρωταγωνιστές της πάταξης των στερεοτύπων, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αφίσες τους»

Επίσης, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ, εντούτοις υλοποιήθηκε ως προϊόν της συνεργασίας των συμμετεχόντων σχολείων, των μαθητών, μαθητριών, καθώς και των εκπαιδευτικών, που υποστήριξαν τη δημιουργική διάθεση και ικανότητα των παιδιών.

Η κατανομή των νικητήριων σχολείων, έχει ως εξής:

Την 11η θέση κατέκτησε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βάθμιας Πειραιά
Την 10η θέση κατέκτησε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου
Την 9η θέση κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Την 8η θέση κατέκτησε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας
Την 7η θέση κατέκτησε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού
Την 6η θέση κατέκτησε το ΓΕΛ Καρέα
Την 5η θέση κατέκτησε το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας
Την 4η θέση κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας
Την 3η θέση κατέκτησε το ΓΕΛ Διδυμότειχου
Την 2η θέση κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου
Την 1η θέση κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού

Για τις τρείς πρώτες θέσεις αντιστοιχεί σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην προσφορά βιβλίων, ενώ για τις οχτώ επόμενες αντιστοιχεί σε τιμητικούς επαίνους συμμετοχής. Βιβλία προσφέρθηκαν και για τη βιβλιοθήκη των Σχολείων.

Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου διακρίθηκε με την αφίσα που φιλοτέχνησε ο μαθητής της Τάξης  Αναστάσιο Τσ., με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον καθηγητή Καλλιτεχνικών ΧρήστοΤσουμπλέκα. Ο μαθητής επέλεξε τα σύμβολα των δύο φύλων και το σύμβολο της ισοδυναμίας των μαθηματικών προκειμένου να προσεγγίσει το θέμα. Στο σύνολο αυτό πρόσθεσε το σύμβολο του ζυγού για μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της ισότητας. Η χρήση των χρωμάτων είναι περιορισμένη στις μεταξύ τους αντιθετικές σχέσεις για την καλύτερη ανάδειξη των στοιχείων της σύνθεσης.

Η αφίσα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου

Η αφίσα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου

Θερμά συγχαρητήρια στους όλους τους μαθητές,που συμμετείχαν στον Παννελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Αφίσας στους Διευθυντές και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων που μας έκαναν να αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τις επιτυχίες τους!

Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr