Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εν όψει του ανασχεδιασμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Ο Βουλευτής θέτει δύο ζητήματα:

α) Την επέκταση του δρομολογίου της εταιρείας Blue Star που συνδέει τη Ρόδο με την Κάρπαθο, προκειμένου να προσεγγίζει και την Κάσο.

β) Την επέκταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από λιμάνια της Ρόδου, της Νότιας Ρόδου προς τα λιμάνια Διαφανίου Καρπάθου και την Κάρπαθο, προκειμένου να ενισχυθούν οι ενδοδωδεκανησιακές μετακινήσεις.

konsolas

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Ανασχεδιασμός των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας και επέκταση του δρομολογίου, που συνδέει τη Ρόδο με την Κάρπαθο, προκειμένου να προσεγγίζει και την Κάσο»

Κύριε Υπουργέ,

Η επέκταση του δρομολογίου της εταιρείας Blue Star προς την Κάρπαθο, αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Στα πλαίσια, όμως, του ανασχεδιασμού των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας, το Υπουργείο οφείλει να εξετάσει δύο ζητήματα.

Το πρώτο αφορά στην επέκταση του συγκεκριμένου δρομολογίου προκειμένου το πλοίο να προσεγγίζει και το λιμάνι της Κάσου, που ως νησί ανήκει στην Επαρχία Καρπάθου και δεν μπορεί να παραμένει απομονωμένο.

Το δεύτερο αφορά στην προοπτική ενίσχυσης των ενδοδωδεκανησιακών μετακινήσεων με την επέκταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από λιμάνια της Ρόδου, της Νότιας Ρόδου προς τα λιμάνια Διαφανίου Καρπάθου και την Κάρπαθο, κατά τη θερινή περίοδο.

Οφείλω να σας επισημάνω ότι η επέκταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ρόδου και της Νότιας Ρόδου με την Κάρπαθο, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και θα αυξήσει την κίνηση εξυπηρετώντας εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες των νησιών κατά τη θερινή περίοδο.

Οι δύο συγκεκριμένες προτάσεις εδράζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και οφείλουν να τύχουν της δέουσας προσοχής από την πλευρά σας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται, στα πλαίσια του ανασχεδιασμού των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας: α) να προωθήσει την επέκταση του δρομολογίου της Blue Star, προκειμένου το πλοίο να προσεγγίζει και το λιμάνι της Κάσου και β) να προωθήσει την επέκταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ρόδου, της Νότιας Ρόδου προς τα λιμάνια Διαφανίου Καρπάθου και την Κάρπαθο, κατά τη θερινή περίοδο, για να ενισχυθούν οι ενδωδεκανησιακές μετακινήσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου