Στο αρχείο τίθεται εκ νέου, ελλείψει στοιχείων, η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη/ών της διπλής δολοφονίας μάνας και κόρης, που συγκλόνισε το Όθος Καρπάθου. Για τα κίνητρα του εγκλήματος κατεγράφη έντονη φημολογία στην Κάρπαθο, υπήρξαν ύποπτοι αλλά δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών.Ενώ κανείς δεν έχει καταθέσει ενόρκως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαδίδουν συγκεκριμένα ότι υπήρχε διχόνοια σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της 79χρονης μάνας Αννας Πρωτόπαπα του Γεωργίου αλλά και εκείνα της 44χρονης Ειρήνης Πρωτόπαπα του Γεωργίου, κόρης της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Αλλοι ισχυρίζονται ότι υπήρχαν αντεγκλήσεις σχετικά με το αν η 44χρονη θα έπρεπε να εγκλειστεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν από διαρρήκτη.

Το σπίτι του Όθους όπου έγινε το διπλό φονικό

Το σπίτι του Όθους όπου έγινε το διπλό φονικό

Θυμίζουμε ότι την ώρα που το πανελλήνιο πληροφορήθηκε με αναλυτικά ρεπορτάζ, προερχόμενα από επίσημη ενημέρωση ότι η μητροκτόνος “αυτοκτόνησε”, ο ιατροδικαστής, που διενήργησε νεκροτομή και νεκροψία στη Ρόδο, αποφάνθηκε ότι και οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν από τρίτο πρόσωπο.

Ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος, διαπίστωσε, ότι αποκλείεται να σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ των δύο γυναικών και να κατάφερε η μια στην άλλη τα μοιραία τραύματα. Βρέθηκαν συγκεκριμένα τραύματα από μαχαίρι στην 44χρονη, πράγμα που δεν είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ (δεν έχει βρεθεί ακόμη το μαχαίρι), ενώ εντοπίστηκαν και πολλά τραύματα στο σώμα της, από ξυλοδαρμό.

Διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ο θάνατός της δεν προήλθε από ασφυξία και συγκεκριμένα από βρόγχο με το καλώδιο της τηλεόρασης. Πιθανολογείται μάλιστα ότι η 44χρονη πέθανε πρώτη. Ο φόνος πρέπει να διεπράχθη μεταξύ της 06.00 και της 08.00 ώρας το πρωί της 30ής Μαΐου 2013. Η 79χρονη βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο χώρο του μπάνιου και έφερε στο πρόσωπό της τραύμα από άγνωστο αντικείμενο. Το τραύμα φέρεται να προκλήθηκε από βαρύ αντικείμενο καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου της 79χρονης είχαν αλλοιωθεί.

Η 44χρονη που ελάμβανε φαρµακευτική αγωγή βρέθηκε νεκρή ανάσκελα, πεσμένη στον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κρεβατοκάμαρας του σπιτιού και συγκεκριμένα πίσω από την κεντρική είσοδο. Είχε τυλιγμένο στο λαιμό της χωρίς κόμπο ή θηλιά το καλώδιο ρεύµατος της τηλεόρασης το οποίο ήταν ενσωματωμένο στην τηλεόραση, ενώ έφερε και 4 τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή κοιλιακή χώρα.

Σημειώνεται ότι το πιο κοντινό σπίτι στον τόπο του εγκλήματος απέχει περίπου 150 μέτρα.
Από τις έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν βρεθεί ίχνη αίματος έξω από το σπίτι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες, που να έχουν δει κάποιο πρόσωπο να πλησιάζει το σπίτι ή να αποχωρεί απ’ αυτό.

Η 44χρονη, που έπασχε και από κατάθλιψη, είχε νοσηλευθεί σε ίδρυµα.

Σημειώνεται ότι η κόρη και η αδελφή των θυμάτων είχαν υποβάλει αίτηση ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου για την ανάσυρση από το αρχείο της προκαταρκτικής δικογραφίας, που σχηματίστηκε για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας αλλά και στην υποβολή εγκλήσεως κατά παντός προανακριτικού υπαλλήλου, που διενήργησε έρευνα για την εξιχνίαση του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος.

Η κόρη της 79χρονης, είχε υποβάλει συγκεκριμένα αίτηση για τη διενέργεια συμπληρωματικών ανακριτικών πράξεων καθώς θεωρεί  ότι δεν δόθηκε η προσήκουσα επιμέλεια στην έρευνα που διεξήχθη.

(Πηγή: Δημοκρατική της Ρόδου)