Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Απευθύνω την επιστολή μου αυτή προς εσάς προκειμένου να εκφράσω την ανησυχία μου, αλλά και την ανησυχία των χωριανών μου για τα προβλήματα των Μενετών Καρπάθου που είναι άλυτα εδώ και καιρό.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ξεκινώ, λοιπόν, από την καθαριότητα εντός των Μενετών, η οποία δυστυχώς έχει ξεφύγει εδώ και πολλούς μήνες.

Είναι απαραίτητο, κ. Δήμαρχε να έρχεται συνεργείο καθαριότητας τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα ώστε το χωριό μας να διατηρείται καθαρό.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πέρασαν συνεργεία του Δήμου από τα σοκάκια του χωριού και δεν επανέφεραν τις ζημιές που προκάλεσαν (μπάζια, λακούβες κτλ.).

Ένα άλλο πρόβλημα που θέλω να επισημάνω κ. Δήμαρχε είναι ο φωτισμός.

Πρέπει να είμαστε το πιο σκοτεινό χωριό της Καρπάθου εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον.

Στον κεντρικό δρόμο του χωριού από την είσοδο έως την έξοδο δεν ανάβουν τα περισσότερα φωτιστικά!

Αλλά και μέσα στο χωριό η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι χωριανοί χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να φτάσουν στα σπίτια τους!

Σ’ ό,τι αφορά τις τουριστικές περιοχές Αμμοοπής και Αφιάρτη και των ευρύτερων περιοχών τους, οι επιχειρηματίες μας ενημερώνουν ότι η κατάσταση στην καθαριότητα και τον φωτισμό δεν είναι καλή.

Επίσης, φέτος την περίοδο που διανύουμε και είναι ακόμη η έναρξη της τουριστικής σεζόν παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις νερού και σε μία εβδομάδα ο τουρισμός θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος στις περιοχές αυτές.

Παρακαλούμε να γίνει μία ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γνωρίζουμε τις μας περιμένει το καλοκαίρι.

Επίσης, το κτίριο της πρώην Κοινότητας Μενετών που στεγάζει και το ιατρείο είναι σε απελπιστική κατάσταση. Οι σοβάδες έχουν πέσει, τα σκουριασμένα σίδερα στις οροφές και τις κολόνες είναι ακάλυπτα, οι πόρτες και τα παράθυρα σε λίγο θα διαλύσουν.

Ακούμε για μελέτη επισκευής του ιστορικού σχολείου του χωριού, το οποίο έχτισαν οι χωριανοί μας και ενημέρωση δεν έχουμε!

Πολλοί χωριανοί μας παραπονούνται ότι οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν συντηρηθεί από μηχανήματα του Δήμου.

Η κατάσταση στον ΧΥΤΑ είναι δραματική.

Οι προσπάθειες που έγιναν επί αντιδημαρχίας του κ. Δημητρίου Ζανάκη έχουν εγκαταλειφθεί και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ο ΧΥΤΑ έχει γίνει απέραντη χωματερή.

Στο δρόμο από Πλατύολο προς Αμμοοπή εξακολουθεί να υπάρχει εδώ και ένα χρόνο το λούκι και τα λάστιχα ύδρευσης που είναι ακάλυπτα και ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος είναι ορατός.

Τέλος, κ. Δήμαρχε, θα ήθελα την ενημέρωση σας για το αν προγραμματίζετε να εντάξετε τη μελέτη ασφαλτόστρωσης του δρόμου από τις Μενετές έως την Παναγία Λαδιού στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Δήμου.

Όλα αυτά κ. Δήμαρχε σας τα κάνω γνωστά και γραπτώς, γιατί ενώ τα έχω αναφέρει  πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και τα προβλήματα παραμένουν.

Ελπίζω η επιστολή μου αυτή να βρει από εσάς την ανταπόκριση που πρέπει για τις ανάγκες του μεγαλύτερου χωριού της Καρπάθου.

Μενετές Καρπάθου, 25-05-2022

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Ανδρέου
Δημοτικός Σύμβουλος Καρπάθου