Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Θεμ. Νισύριος υποδέχτηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου τον Αρχιπύραρχο κ. Νικόλαο Μπάλση, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, και τον Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δωδεκανήσου, Πύραρχο κ. Μιχάλη Κρασσά. 

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η επικείμενη αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου σε πυροσβεστικό σταθμό Δ Τάξης. 

   Ο Δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε για την δική του μεγάλη προσπάθεια ώστε τόσο το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και το Αρχηγείο του σώματος να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα της Καρπάθου. 

  Δίκαιο καθώς η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε δασική έκταση νησί της Δωδεκανήσου και όπως απέδειξαν οι περσινές πυρκαγιές είναι επιβεβλημένη η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού. 

  Όπως ανέφερε ο κ. Νισύριος, βρισκόμαστε προ των πυλών της αναβάθμισης αυτής κάτι που ικανοποίησε τους παρόντες υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Κατόπιν ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου με την παρουσία των δύο Διοικητών αλλά και του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου όπου συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις για την φετινή αντιπυρική περίοδο. 

Ο κ. Μπάλσης δήλωσε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα και τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Νησιού.  

 Κάρπαθος 25 Μάϊου 2022

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

 Ιωάννης Θεμ. Νισύριος